Kupcima daju lupu da bolje vide deklaracije

Mušterije u "DM drogeriji" u Makedonskoj ulici u Beogradu odnedavno na raspolaganju u toku nabavke imaju i - lupu.
Mušterije u "DM drogeriji" u Makedonskoj ulici u Beogradu odnedavno na raspolaganju u toku nabavke imaju i - lupu.

Da bi olakšali kupcima, u ovoj firmi odlučili su da na kolica za kupovinu postave uvećala kako bi ljudi mogli da vide deklaracije ispisane sitnim slovima.

Na ulazu u radnju, uz korpe i šarena dečija kolica, poslagana su i ona velika, sa lupama, pričvršćenim na levoj strani drške. Potrošači ovde imaju jednu brigu manje, pa mogu slobodno da odlože naočare u futrolu.

"Akcijske cene su sitno ispisane", objašnjava Milijana Arsenijević, zamenica poslovođe. "Na prostoru od dva sa dva centimetra stoji i šta je na sniženju, koliki je popust, da li je reč o akciji "jedan plus jedan". To je glavni razlog zašto su postavljene lupe i kako one pomažu kupcima."

Ova ideja je sveža i zaživela je pre svega nekoliko dana. Mušterije se još upoznaju sa novitetima. A reakcije se uglavnom svode na odobravanje uz osmeh. "Nisam odmah primetila o čemu se radi, ali ideja je odlična", kaže posetilac odeljenja za kozmetiku Jasmina R. - Verujem da će biti od pomoći, pogotovo starijim ljudima.

Među kupcima ima i starijih i mlađih ljudi. Prodavci se prisećaju dama u godinama koje su se mučile dok pročitaju deklaracije na pozadini nekih proizvoda.

"Dešavalo se da vade jedne, pa druge naočare. A sećam se da je jedna baka na kraju izvadila i lupu, koja joj je pomogla da pročita šta piše", priseća se Arsenijević.

  • D

    09.10.2014 05:35
    Svaka cast
    Hvala
  • ns

    08.10.2014 21:23
    u švajcarskoj su imali male lupe na dršci od kolica i pre nego što su imali supermarkete, tol'ko o nama, putuj planeto...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.