Izložba i radionice za decu u Kulturnoj stanici Mlin, prijava još danas

Kulturna stanica Mlin organizovaće likovno-edukativne radionice za decu pod imenom "Stari zanati za 21. vek" i "Probudimo strip".
Izložba i radionice za decu u Kulturnoj stanici Mlin, prijava još danas
Foto: Pixabay
Tokom radionica koje se tiču starih zanata, cilj je da se vidi koliko zapravo deca znaju o njima, koji su to stari zanati i koliko su im poznati i bliski.
 
Ova radionica održaće se u subotu, 15. maja, u ateljeu Kulturne stanice Mlin. Ista se održava u sklopu programa "Muzeji za 10", a namenjena je deci uzrasta od šest do 12 godina.
 
Posetioci će moći da uživaju u ovom besplatnom programu u dva termina, od 17h i od 19:30h, a svi zainteresovani mogu da se prijave do danas u 14 časova.
 
Organizatori navode da u naslovu samog mejla kojim se zainteresovani prijavljuju obavezno naglasiti PRIJAVA "Muzeji 10", a u tekstu navesti naziv programa, ime i prezime deteta, uzrast kao i željeni termin.
 
"Broj polaznika je ograničen na ukupno desetoro dece po radionici, a jedno dete može biti prijavljeno samo u jednom terminu. Prijavite se na mejl adresu: ljubica.tankosic@nsdkc.rs.", kažu organizatori.
 
Pre radionica, deca će imati priliku da uživaju u izložbi dečijih likovnih radova na temu "Stari zanati", koja je realizovana u saradnji Kulturne stanice Mlin i Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine. Kako ističu organizatori, deca će uz prisustvo i stručno vođenje mentora, na moderan i potpuno drugačiji način izraditi različite objekte, skulpture, odnosno prostorne crteže, koji će u osnovi, kao polaznu tačku, imati neki od starih zanata predstavljenih na pratećoj izložbi.
 
"Probudimo strip" takođe u "Mlinu"
 
Radionice za decu „Probudimo strip” biće održane u Kulturnoj stanici Mlin i to u pet termina: 17, 20, 21, 24. i 27. maja, od 16:30 do 18 sati.
 
Ovaj multumedijalni program obuhvata radionicu stripa sa profesionalnim strip crtačem, izradu scenografije i kostima, dramski performans i pokret, prema motivima stripa koje deca kreiraju.
 
"Ukoliko vašu decu interesuje deveta umetnost, a uz druženje žele da razviju i svoje crtačke sposobnosti, prijavite ih na ljubica.tankosic@nsdkc.rs."
 
Prijava traje do danas do 14 sati, a učešće je besplatno.
 
Organizatori kažu da naslovu mejla obavezno treba naglasiti PRIJAVA "STRIP", a u tekstu navesti sledeće podatke: naziv programa, ime i prezime deteta, uzrast.
 
Završni deo programa, izložba i performans, biće održan u okviru Kaleidoskopa kulture, u Kulturnoj stanici Mlin (Radnička 20).
 
Organizatori takođe ističu da mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci će biti u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021