Nenad Pagonis šampion sveta u kik boksu

Najbolji srpski borac Nenad Pagonis osvojio je proteklog vikenda titulu profesionalnog prvaka sveta pošto je na spektakularnoj kik boks reviji bio bolji od Rusa Alekseja Papina sudijskom odlukom 2:1 u korist borca iz Srbije.

Najbolji srpski borac Nenad Pagonis osvojio je proteklog vikenda titulu profesionalnog prvaka sveta pošto je na spektakularnoj kik boks reviji bio bolji od Rusa Alekseja Papina sudijskom odlukom 2:1 u korist borca iz Srbije.

U izuzetno teškom meču Pagonisa je iznenadio agresivan start Papina, pa je srpski kik bokser u prvih nekoliko rundi, dva puta bio u nokdaunu. Ipak, Pagonis je uspeo da se izvuče sa i pređe u kontraofanzivu, da bi serijom udaraca u petoj rundi poslao protivnika na pod, što je bio i ključni momenat prilikom sudijskog glasanja.

"Drago mi je što smo punim tribinama u Monte Karlu i hiljada ljubitelja sporta koji su širom Evrope ovaj spektakl posmatrali preko malih ekrana pružili vrhunski užitak i odličnu borbu, kakva je i bila najavljivana. Obojica smo meču pristupili fajterski i bez puno kalkulacija, a u takvim okolnostima presuđuju srce i želja, koja je očigledno ovoga puta bila na mojoj strani. Drago mi je da sam se ponovo popeo na kik bokserski Olimp pod zastavom Srbije, uz sve čestitke Papinu za odličnu borbu", rekao je Pagonis posle meča.

Dvadesetpetogodišnji Novosađanin u dosadašnjoj karijeri tri puta je osvajao naslov prvaka Evrope, dok je pre duela u Monte Karlu već imao pet priznanja za najboljeg kik boksera planete. Pagonisa već sledećeg meseca očekuje nastup na najprestižnijem takmičenju u kik boksu poznatog pod nazivom "It's show time" koje će se održati u Milanu.

  • Vojo Guzina

    11.03.2013 20:34
    A jes dobar nas Pago!
  • E vala...

    11.03.2013 08:40
    ... neka si ga
    Bravo majstore
  • Blabla

    11.03.2013 06:37
    Bravo Grk!Car si!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.