Bronzani Dudaš nema para da plati trenera

Mihail Dudaš stigao je do bronze u sedmoboju u Geteborgu, međutim, novosadski atletičar, zbog nedostatka novca, više nema trenera.
Mihail Dudaš stigao je do bronze u sedmoboju u Geteborgu, međutim, novosadski atletičar, zbog nedostatka novca, više nema trenera.

Feđa Kamasi odlučio je da prekine saradnju, jer više ne može da "volontira". Iako je jedan od najzaslužnijih za uspehe Dudaša, čak je predsednik države morao da se bavi njegovim zaposlenjem.

Kamasi otkriva da je odlučio da prestane da sarađuje sa Mihailom.

"Odlučili smo zajedno tako, jer nema više nikakvog smisla da radimo na ovakav način. Kroz sedam dana ćemo napraviti konferenciju za novinare tim povodom. Nisam nikakav klinac da bih to trpeo. A zamislite tek katastrofalan položaj legendarnog stručnjaka Nikole Tomasovića (trener Asmira Kolašinca), koji već ima ovakve medalje, kakvu sam ja sada osvojio sa pulenom, a sa 62 godine nema posao", kaže Kamasi.

"Jednostavno ovako više ne mogu, jer hoću da zasnujem zdravu i normalnu porodicu i da živim od svog rada", dodaje on.

Ni Mihail Dudaš neće dobiti ni nagradu ni nacionalno priznanje, iako je medalja na zvaničnim takmičenjima "priznanica" za dobijanje nacionalne penzije.

"Razlog je to što sedmoboj nije olimpijska disciplina, mada je atletika glavni olimpijski sport. Da ne pričam o tome da ja kao trener ne bih stekao nacionalno priznanje ni da imam olimpijskog pobednika. Finansijski smo obojica katastrofalno prošli. Ja doslovno sada nemam ni da platim kafu ljudima", pita se Kamasi.

Sam Dudaš kaže da nije verovato da će nakon istoriskog uspeha zapasti u tako tešku situaciju.

"Ako i posle medalje o kojoj sam sanjao ceo život, koju cenim kao ''naučnu fantastiku" , ne mogu postaviti neke uslove, koji su minimalni, i veoma skromni, kao sto je zaposlenje svog trenera, onda je možda i bolje da prestanemo sa saradnjom, jer ja ne želim da njegova porodica zbog mene dolazi u neugodnu situaciju. Mi smo prvenstveno prijatelji, da ne kazem uža familija, pa tek onda trener i sportista. Svoje nagrađivanje neću ni spominjati, za sad ga još uvek nema", besan je bronzani atletičar.

  • Ćevara

    15.03.2013 13:53
    Pali brate...
    Dete, Ti si rodjen na teritoriji bivše Austrougarske monarhije i možeš da dobiješ Madjarski pasoš kad hoćeš.
    Zato pali brate preko i "ne okreći se sine".. Zaradi za zivot negde gde će da te cene i poštuju, ati si to zaslužio, i to ne jednom!
    Ovde možeš da doživiš samo poniženje, omalovažavanje i nipodaštavanje, jer tudj uspeh se ne prašta.. Ovo je, nažalost, Srbija kakvu nismo ni zamišljali..
  • ns

    14.03.2013 15:01
    bitno da zorica brunclik ima državnu penziju
  • ns time

    14.03.2013 11:07
    Ne bih se ni javljala,ali jutros sam slucajno videla Dudasa ispred Merkatora.Jednostavan,lep momak.Da je negde drugde,on bi imao poster u prirodnoj velicini kao sto su Dzesika Enis i ostali atleticari Engleske bili po celom Londonu prosle godine.Najvece robne kuce Harods bile su izlepljene njihovim slikama.Njemu niko nije ni hvala rekao.Tuzno i sramota.
    Sta treba:gradonacelnik da mu da kesu i da ide kuci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.