Dudaš pauzira saradnju sa trenerom, Vučević najavio pomoć Grada

Ni posle sastanka sa predstavnicima gradske vlasti, jedan od naših najuspešnijih atletičara Mihail Dudaš nije pronašao način da finansira svog trenera Feđu Kamasija, pa je njihova saradnja za sada prekinuta.
Ni posle sastanka sa predstavnicima gradske vlasti, jedan od naših najuspešnijih atletičara Mihail Dudaš nije pronašao način da finansira svog trenera Feđu Kamasija, pa je njihova saradnja za sada prekinuta.

Kako kaže osvajač bronzane medalje u sedmoboju na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u atletici koje je držano u Geteborgu, bez trenera bi njegov rezultat bio lošiji za 400 do 500 bodova, a sa takvim učinkom ne bi mogao ni da se plasira na prvenstvo, a kamoli da osvoji medalju i postavi novi nacionalni rekord u toj disciplini.

"Ne želim da moj trener zbog mene dolazi u finansijske neprilike i da se naša saradnja odražava na njegov privatni život. On u svakom trenutku može da nađe 15 tenisera ili drugih sportista i da svoj finansijski status podigne na mnogo viši nivo, ali to nije nešto što on i ja želimo, pa se nadamo da će se uskoro naći rešenje za ovaj problem i da ćemo nastaviti saradnju", rekao je Dudaš.

On je dodao da je razočaran što posle najvećeg uspeha u karijeri nije dobio apsolutno ništa, pa čak ni nacionalnu penziju, zato što sedmoboj nije olimpijska disciplina, bez obzira što je atletika glavni olimpijski sport.

Trener Feđa Kamasi kazao je da je odluka o prestanku saradnje bila zajednička i da je on zapao u velike probleme zbog toga što se pre dve godine vratio u Srbiju kako bi trenirao mladog atletičara, ali da se od tada stvari nisu promenile na bolje.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je ubeđen da će Grad uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi, naći načina da pomogne sportiste koji predstavljaju Novi Sad na najbolji način.

  • ns time

    17.03.2013 08:26
    Kesa i nista vise.Pardon,spisak lepih zelja.
  • 5o

    16.03.2013 18:59
    Mladost , sport .. to je potrebno ovoj zemlji
  • 16.03.2013 18:58
    Stalno treba pomagati i motivisati mladost ove zemlje jer su nam oni sve sto imamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.