FK Vojvodina: Abubakar otišao bez znanja kluba

Predsednik FK Vojvodina Balša Butorović izjavio je da je Oumaru Abubakara samoinicijativno i bez znanja kluba potpisao ugovor sa belgijskim Beverenom.

Predsednik FK Vojvodina Balša Butorović izjavio je da je Oumaru Abubakara samoinicijativno i bez znanja kluba potpisao ugovor sa belgijskim Beverenom.

Kamerunac je rekao da putuje u Pariz kod devojke, a ustvari je otišao u Belgiju, kaže Butorović.

- U isto vreme odbijao je da igra za Vojvodinu protiv Hiberniansa, Honveda i Bursaspora. Pred svaku utakmicu potpredsednik kluba Mateja Kežman ga je bukvalno molio da obuče dres i na sreću uspevao u tim namerama. Na kraju, Abubakar je posle utakmice u Bursi direktno otišao u Belgiju poručivši da ne želi više da igra u Vojvodini i Srbiji i potpisao ugovor pod istim uslovima koje je imao u Vojvodini.
Nisu pomogla ubeđivanja i molbe da sačeka još 7 dana jer je Vojvodina za njega dobila mnogo veću ponudu od Genka i to u visini obeštećenja od 800.000 evra kao i plata za igrača na godišnjem nivou od 350.000 evra. Za neverovati je da je Abubakar izabrao klub u kojem će igrati za platu od 150.000 evra godišnje. No, to je već njegov problem i verovatno ima svoje razloge - zaključio je Butorović.

U saopštenju FK Vojvodina se zaključuje da "Kamerunac ostaje u sećanju svih u klubu i navijača kao sjajan fudbaler i golgeter, ali da se nije pokazao na onom drugom planu - kao čovek od reči".

  • Petar

    11.08.2013 15:01
    Ja znam samo jednu stvar. Abu je ozbiljna veličina naspram pravoslavnih zidnih novina Mateje Kežmana. Ende!
  • Andrija Šrek

    11.08.2013 12:47
    A da malo stanemo i razmislimo?
    A da ovo nije nekakvo zlobno rovarenje protiv najboljeg kluba, od strane "ubačenoh elemenata" najmoćnijih?
  • 10.08.2013 21:36
    Prica za malu decu
    Da, da ...pa jos da poverujemo da je otisao da igra pod istim uslovima, za platu od 150.000 evra (kako rece tu je imao i u Vojvodini), a Genk mu je nudio platu od 350.000 evra. Ha, ha...To je sigurno Kezman smislio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.