Umro poznati fudbalski stručnjak Ivica Brzić

U nedelju je u 73. godini preminuo poznati srpski fudbalski stručnjak Ivica Brzić.
U nedelju je u 73. godini preminuo poznati srpski fudbalski stručnjak Ivica Brzić.

Još jedan iz plejade velikana FK Vojvodina rođen je 28. maja 1941 godine u Novom Sadu.

U Vojvodini je počeo, a potom je prešao na Detelinaru, u Novi Sad, da se kali i sa 17 godina poneo kapitensku traku na prvoligaškoj sceni.

Od 1965. do 1972. godine u Vojvodini je ostvario najveće uspehe, bio šampion države, reprezentativac sa srebrom na Prvenstvu Evrope 1968. u Italiji, četvrtfinalista Kupa šampiona.

Nosio je i dres sarajevskog Željezničara uz Ivicu Osima i bio internacionalac u Austriji (Leoben i Linc), a više od tri decenije trener u Vojvodini, Radu, Spartaku, Osasuni, Majorki, Erkulesu iz Alikantea, Ovijedu i najboljim klubovima u Peruu - Univerzitariju, Alijansi i Sport bojsu.

Poslednji trenerski posao bio mu je upravo u Vojvodini pre šest godina, a posle toga bavio se skautingom. Datum i mesto sahrane Ivice Brzića biće objavljeni naknadno.
  • Ćevara

    02.06.2014 16:09
    I još nešto...
    Mogli bi ulicu " Melhijora Eljduheljija" da promenite u ul. "Ivice Brzića" ??? Svaka šast ovom prvom al mi Novosadjani više volemo našeg čika Ivicu Brzića!!!
  • Ćevara

    02.06.2014 12:43
    Čika Ivica odlazi....
    odlazi ali ostaje u našim sećanjima i našim srcima!!
    Bio je Veliki igrač, Veliki sportista i Veliki Čovek!! Živeće uvečno baš kao i naš Čika Žare, kao čika Sekrika, kao naš Vujke!!! Neka Mu je večna slava i hvala!!!
    PS. Naša deca već znaju ko ste bili a takvi će te živeti večno!!
  • 02.06.2014 11:00
    Poslednji intervju je dao baš za 021, povodom stogodišnjice jedne jedine. Hvala vam što ste ga se (jedini) setili tad, a ne sada kada je već kasno.

    http://www.021.rs/novi-sad/sport/95864-kada-je-novi-sad-eksplodirao-pria-o-voi.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.