FKV: Fudbaleri postali privatna svojina Pavlovića i Rabrenovića

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina na čelu sa predsednikom Kostom Hadžijem optužio je menadžera Zorana Pavlovića da mahinacijama pokušava da dođe do novca od prodaje igrača.
Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina na čelu sa predsednikom Kostom Hadžijem optužio je menadžera Zorana Pavlovića da mahinacijama pokušava da dođe do novca od prodaje igrača.

UO je nedavno oformio komisiju za popis i ekonomsko-finansijski izveštaj koja je kontroliše zatečeno stanje u klubu.

Hadži kaže da je komisija došla do podataka da je Pavlović, kao zastupnik jedne menadžerske agencije, zaključio ugovore sa nekolicinom igrača od čijeg transfera očekuje iznos koji mu klub navodno duguje na ime provizije od prodaje Miroslava Stevanovića u Sevilju. Novosadski klub je poručio da će uložiti najveće napore i sva legalna sredstva kako bi odbranio svoje interese i zaustavio "privatizaciju svojih fudbalera".

"Zoran Pavlović je, kao zastupnik firme "Friends&football internacional LLC", 19. marta 2014. godine zaključio sa našim klubom, koga je predstavljao Radislav Rabrenović, Ugovor o ustupanju ekonomskih prava br. 95/14, kojim je stekao 25 odsto prava koja pripadaju klubu prilikom transfera igrača Srđana Babića i Mijata Gaćinovića u inostranstvo i to za navodno dugovani iznos od 168.000 evra po osnovu provizije koja mu navodno pripada za transfer igrača Miroslava Stevanovića u Sevilju. Potpredsedniku UO Dragoslavu Vukoviću, kao vlasniku DOO "Vuković 1967", pripalo je 50 odsto prava za Sergeja Milinković-Savića za iznos od 360.000 evra, koji je uplatio, a na osnovu ugovora br. 129/14 zaključenog 28. aprila 2014. godine. Navedenim ugovorima predviđeno je da Vojvodina ne može zaključivati ugovore o transferima navedenih igrača bez njihove saglasnosti", stoji u saopštenju.

Dodaje se da sve "ne bi bilo čudno da pomenuta lica u zaključivanju ovih ugovora nisu učestvovala i sa druge strane, tj. sa strane kluba i to kao članovi UO, koji su na tim sednicama glasali upravo za zaključivanje tih ugovora, što predstavlja klasičan primer sukoba interesa".

"O svojoj nameri nisu obaveštavali Skupštinu kluba, nisu konsultovali stručna lica u klubu, nisu bilo kome drugom, osim svojim firmama, omogućili učešće u eventualnom postupku prodaje prava iz ugovora. Prava iz tih ugovora su imovina kluba, ona predstavljaju skoro jedini izvor finansiranja, a klub je bez ovih prava tj. svoje imovine ostao zaključivanjem ugovora koji su lica koja predstavljaju i vode klub zaključivali sa firmama u svom vlasništvu - sami sa sobom. Sve ovo se odigralo u trenutku kada je poslovni račun kluba bio blokiran od strane mnogobrojnih poverilaca, uključujući i Ministarstvo finansija kao poverioca za neplaćene poreze i doprinose, kao i javno-komunalna preduzeća za neplaćeni gas, poslovne prostore u vlasništvu Grada Novog Sada i mnoge druge dugogodišnje dobavljače i poslovne saradnike kluba"

UO navodi i da je prethodno rukovodstvo ostavilo račun u blokadi u iznosu od oko 104 miliona dinara, zaposlene i fudbalere tri meseca bez plata, pokvaren sistem za zalivanje terena, kantinu fudbalske Akademije bez brašna i ulja, kao račun iz kafane u iznosu od 320.000 koji su napravili samo dan pre nego što će novi UO stupiti na dužnost.

  • surla

    10.06.2014 14:56
    ajmo voso volim te
  • 10.06.2014 09:47
    U Zatvor sa njima!
  • дођош

    10.06.2014 09:47
    не питај како, али знам
    Стварно цртани филм!
    Отишли смо сви у ...

    Са друге стране, коју никако не подржавам:
    -Како је уопште било ко очекивао да добије новце без гаранције? БизМисмени су дали новце и постали "власници" играча, или бар леве или десне ноге! У јаму без дна нико не баца новце без гаранције.
    Нису они ту уопште криви! Криви су они што су играче продали у робље, зарад неких краткотрајних интереса!

    Идемо даље, ПРАВИ власник Војводине је из Црне Горе, и њему се дугује много новца. Тај дуг се ЈЕДНОСТАВНО МОРА платити са све каматом. МОРА! Зато ови марифетлуци!
    Са једне стране је можда боље све то платити по сваку цену (остаје клуб "самосталан"), а са друге следи вероватно гашење клуба! Ово што се музе на сламку не значи опстанак клуба, већ куповину времена док се дуг врати!
    То вам је права истина, без прозивања било кога поименице! И то вам је ситуација у ВАШЕМ клубу, пошто ја нисам никакав навијач, нити ме то интересује.

    Такозване вође навијача и различита удружења се деле на она која воде бивше БатОве десне руке за "неке ствари" и она која, у оквиру сарадње са безбедносним органима, стварају профит за своје "вође".

    Одавно је ту све труло, и мислим да је време да се то коначно покаже!

    Ето, без имена и презимена било кога, представљена вам је истина о овом клубу! Они који су упућени, СВЕ ће знати о коме пишем.

    Пуно поздрава и коначно направите разлику између навијача и "навијача".

    Нисам навијач и спорт ме слабо занима, нисам староседелац већ дођош, али бих ипак желео да клуб опстане. Толико заслужују они који су га основали!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.