Ombudsman: Voda nije osveštana

Novosadski ombudsman je, reagujući na pritužbe građana zbog osveštavanja vode, odbacio prijavu jer je ustanovio da voda nije sveta.

Novosadski ombudsman je, reagujući na pritužbe građana zbog osveštavanja vode u gradskom vodovodu, odbacio prijavu jer je ustanovio da voda nije sveta.

U rešenju o odbijanju pritužbe, gradski ombudsman Aleksandar Grujić navodi da je ustanovljeno da je tokom obeležavanja crkvenog praznika i slave firme JKP "Vodovod i kanalizacija" sveštenik osveštao vodu, ali ne iz sistema, nego samo onu u buradima ispred kabineta direktora Miloša Stanisavljevića.

"Dakle u konkretnom slučaju osvećenja vode, nije bilo nikakvog kontakta sa vodom koja se nalazi u sistemu gradskog vodovoda i putem kojeg se snabdeva Grad Novi Sad, već je to vršeno sa vodom  koja je bila fizički odvojena i nalazila se u posebnim buradima", kontatuje novosadski zaštitnik građana.

Ceo zaključak zaštitnika građana možete pročitati na ovom linku.

Za razliku od novosadskog ombudsmana, Pokrajinski ombudsman je još ranije osudio potez JKP "Vodovod i kanalizacija".

Podsetimo da su nadležni u Vodovodu ranije potvrdili da je sva voda iz vodovoda osveštana, čak u svoju odbranu navodili da se to radi i u nekim zapadnim zemljama. O osveštavanju vode u Novom Sadu su pisali svi mediji u okruženju, a cela priča je dospela i do Engleske i Pekama.

  • rs

    10.02.2016 20:55
    Sreca pa vreme nemozete zaustaviti.
    Odoste u proslost polako ali sigurno.
    Vi egoisti, oni koji misle da sa njima i njihovom istorijom nestaje civilizacija........
  • Hogar Strašni

    07.02.2015 06:43
    Nije voda sveta već kanalizacija!
    Napokon je utvrđeno da nije sva voda u sistemu vodovoda osveštana već samo cirka dva bureta ns vode, ali postavlja se pitanje šta se desilo sa količinom koja nije popijena ona je prosuta u kanalizaciju i samim tim osveštana nam je kanalizacija i na kraju i Dunav!
  • 06.02.2015 17:33
    dokon pop i jarice krsti...
    Cime se bave i gde se trose pare , umesto da uvedu vodu u delove grada koji su na 5 km od centra Novog Sada. Na vidovdanskom naselju pokusavamo dve godine uvesti vodu u ulicu Emanuila Jankovica , kuce su legalizovane a ljudi kopaju bunare kao u srednjem veku da bi dosli do tehnicke vode pune mangana i zeljeza. Nisu obezbedjeni osnovni uslovi za zivot - pitka voda a vazno da su novac uzeli za sve moguce papire... Sramota . Iz gradonacelnikove kancelarije niko ne odgovara , mesna zajednica ne preduzima nista , kako se tu gradjanin moze zastiti i ostvariti bilo kakva prava i kome se obratiti…Nemam reci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti