Sneg se pretvorio u bljuzgavicu, bez problema u saobraćaju

Sneg koji je počeo da pada oko 15 sati, pada slabim intenzitetom, a saobraćaj se nesmetano odvija jer su ulice Novog Sada sada raskvašene.
Sneg koji je počeo da pada oko 15 sati, pada slabim intenzitetom, a saobraćaj se nesmetano odvija jer su ulice Novog Sada sada raskvašene.

Podsetimo da je sneg nekoliko sati padao i zavejao novosadske ulice te su uslovi saobraćaja bili jedno vreme otežani.

Vozila Zimske službe JKP "Put" su na ulicama od kada je sneg počeo da se zadržava na sremskoj strani budući da su tamo bile niže temperature tla i veće padavine, rekla je 021.rs portparolka Jelena Stojisavljević. Posipali su ih solju i čistili od naslaga snega koje su se zadržavale na kolovozu.

"Nalazimo se u II stepenu pripravnosti, što znači da je 15 vozila tokom ovog popodneva na terenu. Na sremskoj strani je već bilo potrebe za uklanjanjem snega sa saobraćajnica, a  radi se i preventivno tretiranje saobraćajnica solju i mostova magnezijum-hloridom", navela je ona.

Dodala je da treba imati u vidu da se dok traju padavine, tretiraju saobraćajnice isključio prvog prioriteta. Na saobraćajnice nižeg prioriteta prelazi se kada sneg počne da pada manjim intezitetom ili potpuno prestane.

Ekipe zimske službe čine ono što je moguće, ali je bitna i savest vozača, maksimalno prilagoditi vožnju vremenskim uslovima, obratiti pažnju na druge učesnike u saobraćaju, kao i da prioritet imaju vozila zimske službe.

Sneg je vlažan pa ga je lako čistiti s trotoara i vozila. Ipak, bez zimskih guma ne sme se voziti.

S obzirom na to da se padavine očekuju i narednih dana, apeluje se na sve građane da redovnim čišćenjem prostora ispred svojih stambenih zgrada i poslovnih objekata doprinesu bezbednosti, jer je to ne samo zakonska obaveza već i izraz građanske solidarnosti.

Dogovoreno dvadesetčetvoročasovno dežurstvo

Na večeras održanoj sednici Gradskog štaba za vanredne situcije dogovoreno je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo zimske službe zbog obimnih padavina. Od jutros je proglašen drugi stepen pripravnosti, a od 16 časova na terenu su svi radnici i mehanizacija JKP ''Put'' i JKP ''Čistoća''. S obzirom na to da padavine traju ceo dan, u večernjim satima angažovani su i kapaciteti JKP ''Parking servis'' i JKP ''Gradsko zelenilo''.

Na sednici je odlučeno da će se punim kapcitetom raditi tokom noći, kada će biti na snazi treći stepen pripravnosti. Gradska zimska služba trenutno raspolaže sa 1300 tona soli, a uskoro će biti obezbeđeno još 2000 tona, što će zadovoljiti potrebe u potpunosti. Goriva za mehanizaciju takođe ima dovoljno. Radnici sva četiri preduzeća biće noćas na terenu, kao i članovi Štaba, i nadležni inspektori. Predstavnici Štaba pozivaju građane da, ukoliko moraju da izlaze, koriste javni prevoz, kao i da čiste ispred svojih ulaza, kako bi svi zajedno smanjili posledice izazvane snežnim padavinama.

Ukoliko imate fotografije koje želite da podelite sa ostalim posetocima ovog portala šaljite ih na radio021@021.rs.

  • @Radisa - @Lala

    07.02.2015 17:43
    Pa npr kamencicima. To sam videla nedavno u jednom evropskom gradu, i iznenadila se kako je jednostavno, ekonomicno i neskodljivo.
  • 06.02.2015 21:25
    @Radisa
    Smiri se sinko.Mani se EU i kalcijuma.Podesite rasipace na 5 grama po metru kvadratnom a ne tepih da pravite .
  • 06.02.2015 21:22
    Lakse malo
    Sneg se topi sam od sebe a putari i ostale gradske sluzbe nemilice bacaju so po nama.Na putevima je zasad apsolutno nepotrebna.Ko kontrolise ove bahate gradske rasipnicare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti