FOTO: U Novom Sadu otvoren "EU Info Point"

Danas je na Bulevaru Mihajla Pupina 17 otvoren "EU Info Point", nove prostorije informacionog kutka Evropske unije, namenjene svim građanima koji imaju pitanja u vezi sa Evropskom unijom, njenim institucijama i odnosima između EU i Srbije.
Danas je na Bulevaru Mihajla Pupina 17 otvoren "EU Info Point", nove prostorije informacionog kutka Evropske unije, namenjene svim građanima koji imaju pitanja u vezi sa Evropskom unijom, njenim institucijama i odnosima između EU i Srbije.

Nove kancelarije "EU Info Point-a" zvanično je otvorio šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport, koji je istakao da proslava Dana Evrope počinje danas u Novom Sadu upravo otvaranjem ovih prostorija.

"Drago mi je što će građani Novog Sada moći bolje da se upoznaju sa Evropskom unijom, jer je ideja da budemo sve bliži. Poslovanje Srbije i Evropske unije je čvrsto, jer u vašu zemlju Evropska unija godišnje ulaže 200 miliona evra, što je od 2000. godine do sada preko 3 milijarde evra. To samo svedoči o našoj uspešnoj saradnji, za koju želimo da se razvija", rekao je on.

Začetak ideje o otvaranju "EU Info Point-a" datira od marta 2014, od potpisivanja sporazuma o saradnji između Delegacije Evropske unije i Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, istakao je prilikom otvaranja "EU Info Point-a" da je Novi Sad pokazao spremnost da bude partner Evropske unije kroz nekoliko uspešnih akcija, kao što su "EU Exchange 4" i otvaranja sistema GIS. On se zahvalio Majklu Davenportu na podršci oko kandidature Novog Sada za evropsku prestonicu kulture i omladinsku prestonicu Evrope, kao i za pomoć oko rešenja problema Žeželjevog mosta.

Na otvaranju "EU Info Point-a" govorio je i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, rekavši da su Vojvodina i Evropska unija povezane kroz jezik i multikulturalnost.

"Info point je značajan jer je Vojvodina jedina regija u Evropi gde se govori šest službenih jezika, a pojedini od njih su upravo jezici naroda Evropske unije. Važno je da građanima objasnimo da želimo da živimo u modernom društvu a preko ove kancelarije mogu se upoznati sa svim vrednostima tog modernog evropskog društva", rekao je on.

Informacioni kutak Evropske unije osnovala je Delegacija Evropske unije u Srbiji avgusta prošle godine, u isto vreme kada je ista kacelarija osnovana i u Nišu. (Gordana Ćosić)

  • Strajder

    10.05.2015 06:12
    Miloše ,pazi ledja
    Jesam li dobro video fotografiju,učinilo mi da sam video Pajtića,udostojio se da se pojavi i radi nešto,jeste da je u prvom planu fotografisanje,ali mi sumnjiv koliko se približio Vučeviću
  • Mirjana

    08.05.2015 21:51
    politika
    Miloste, e to je politika, a ti, ko ...
  • maxi

    08.05.2015 20:54
    sladja
    Lepo je sto je nas grad ima Informacioni kutak Evropske unije koje je osnovala Delegacija Evropske unije u Srbiji avgusta prošle godine, u isto vreme kada je ista kacelarija osnovana i u Nišu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti