Aplikacija za mobilni telefon pomaže rukometašima

Rukometni savez Vojvodine će u narednom periodu izraditi aplikaciju za mobilne telefone, koju će finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.
Rukometni savez Vojvodine će u narednom periodu izraditi aplikaciju za mobilne telefone, koju će finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Aplikacija ima za cilj unapređenje rada trenera i trenažnog procesa sportista. Danas je organizovano potpisanje ugovora za realizaciju ovog jedinstvenog projekta u Vojvodini.

Podsekretarka sekretarijata za sport Aleksandra Ristić je, uručujući ugovor generalnom sekretaru Rukometnog saveza Vojvodine Slobodanu Višekruni, istakla važnost ovakvih projekata.

"Ovo je prvi put da smo opredelili pola miliona dinara iz našeg godišnjeg konkursa za ovakav pionirski projekat. Ova mobilna aplikacija će svakako pomoći u edukaciji trenera, pomoćnih trenera i igrača u svim uzrasnim kategorijama. Njom će se takođe uvesti i jedinstveni sistem planiranja, pripremanja i relaizovanja trenažnih procesa sa sve rukometaše, kako za one koji se profesionalno bave ovim sportom, tako i za amatere", navela je Ristićeva.

Činjenica da je, prema rečima Ristićeve, inicijativa za izradu ove aplikacije potekla od proslavljene reprezentativke Jelene Erić Rakonjac, dokazuje da je uticaj žena u sportu veoma značajan.

"Njena želja da svoja iskustva koja je stekla igrajući za reprezentaciju i inostrane klubove prenese na mlađe igračice i igrače ekvivalentna je osvojenim medaljama, a opet mnogo dragocenija jer će u ovom važnom segmentu unaprediti rukometni sport", navela je Aleksandra Ristić.

  • -

    02.06.2015 20:32
    -
    ta aplikacija im kupuje dresove i lopte?
    placa im i odrzavanje sala?
  • 02.06.2015 19:17
    Satelit
    A tek kada se dotična aplikacija nakači na izraelski satelit, pa kada kosmonauti na međunarodnoj svemirskoj stanici "MIR" preuzmu ovu neverovatnu aplikaciju . . . pa kada se svi uneredimo od ludačkog smeha "tada će neko da nas probudi i kaže "ljudi jeste li vi normalni" !
  • 02.06.2015 16:22
    velicanstveno mlacenja prazne slame i prelivanje drzavnih para u privatne dzepove, ali ako se bez ovoga nemoze u evropu ondak podrzavam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti