Novosađani pozvani da testiraju aplikaciju MojNS i uslugu Clips

Svi Novosađani pozvani su da testiraju aplikaciju mojNS pomoću koje mogu prijaviti komunalne probleme, kao i novu uslugu koju pružaju Grad i "Informatika" pod nazivom "Clips".
Svi Novosađani pozvani su da testiraju aplikaciju mojNS pomoću koje mogu prijaviti komunalne probleme, kao i novu uslugu koju pružaju Grad i "Informatika" pod nazivom "Clips".

Grad Novi Sad, u saradnji sa JKP "Informatika" i kompanijom DunavNet, u okviru konzorcijuma od 11 učesnika iz pet evropskih zemalja, radi na realizaciji projekta pod nazivom "Clips", koji za cilj ima kreiranje pilota inovativnih javnih usluga uz korišćenje takozvanog "računarstva u oblaku". Faza testiranja u izolovanim uslovima je završena i sada se pozivaju građani da se uključe u testiranje u realnim uslovima.

Projektom je predviđeno da se putem pilota demonstriraju i evaluiraju mogućnosti korišćenja cloud tehnologija za optimizaciju i efikasnije sprovođenje različitih gradskih servisa, čime se građanima olakšava korišćenje takvih usluga i stvara osnova za kreiranje novih servisa od strane pojedinaca i zainteresovanih kompanija.

Građani koji se prijave da testiraju ove nove potencijalne usluge, svojim komentarima i predlozima omogućiće proveru da li primenjena tehnološka rešenja odgovaraju stvarnim potrebama. Svi koji žele da daju svoj doprinos u procesu stvaranja ovog modernog servisa mogu se registrovati na vebsajtu clips.dunavnet.eu i:

- pristupiti evidenciji svojih računa kod JKP "Informatika",

-  samostalno promeniti broj članova domaćinstva,

-  pregledati ponude osiguravajućih kuća,

-  kompanije mogu iskoristiti otvorene podatke koje pruža gradska uprava za kreiranje sopstvenih aplikacija i servisa.

Takođe, građani se pozivaju da preuzmu aplikaciju za pametne telefone MojNS, pomoću koje je moguće prijaviti određene komunalne probleme odgovarajućim javnim službama.

Pored Novog Sada, pilot usluge testiraju se i u Bremerhafenu (Nemačka), Lečeu (Italija) i Santanderu (Španija). Pun naziv projekta Evropske unije koji se finansira iz sredstava programa FP7 je Cloud Approach For Innovation In Public Services ("Inovativan pristup pružanju javnih usluga kroz računarstvo u oblaku"). Više informacija možete pronaći na zvaničnom vebsajtu: www.clips-project.eu.

  • tester

    15.10.2015 13:03
    Ideja je ok, ali ovo je uuuuuuzasno bagovito i nije smelo u ovom stanju da se predstavi javnosti.
  • 14.10.2015 09:34
    Ko zeli vise da sazna: http://pretraga2.apr.gov.rs/ObjedinjenePretrage/Search/Search

    DunavNet, postoje 2 firme, obe su ova prica. Interesantni su finansijski izvestaji.
  • 14.10.2015 09:23
    Bahanalija od aplikacije
    To je smece od aplikacije. Cist dokaz kako javna preduzeca bahato trose pare gradjana u korist ortaka i njihovih firmi.

    Procitajte i komentare na app pre nego sto ga skinete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti