Novi Sad dobija novo javno preduzeće?

Gradski odbornici odlučivaće o novom javnom preduzeću na jednoj od narednih sednica, a, prema nezvaničnim saznanjima iz Gradske kuće, predlaže se osnivanje JP "Petrovaradinska tvrđava".
Prema nezvaničnim saznanjima iz Gradske kuće, predlaže se osnivanje JP "Petrovaradinska tvrđava", kao "jedina mogućnost da se Tvrđava zaštiti od daljeg propadanja".

Gradski odbornici odlučivaće o novom javnom preduzeću na jednoj od narednih sednica.

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture Novog Sada kažu da niko od gradskih čelnika još nije kontaktirao sa zaštitarima zbog osnivanja JP "Petrovaradinska tvrđava", a gradonačelnik Miloš Vučević nedavno je izjavio da je Grad konkurisao kod međunarodnih fondova za novac za revitalizaciju Tvrđave.

On je rekao i da neće dozvoliti propadanje tog simbola grada. "Blic" do sada nije uspeo da dobije konkretan odgovor na pitanje o osnivanju novog javnog preduzeća.

JP "Petrovaradinska tvrđava" postojao je od 1991. do 1993, a, nakon ukidanja, Skupština grada je nadležnosti podelila na Zavod za zaštitu spomenika kulture, Poslovni prostor, sekretarijate, službe i posebne organizacije Gradske uprave.

  • Sad

    30.10.2015 07:50
    će
    Sad će da naprave preduzeće kao ono Gradsko preduzeće zaduženo za energetiku, ne znam im tačan naziv, ali znam da im plate iznose više stotina hiljada dinara a ništa ne rade, niti čemu služe osim da se novac sliva na račun političkih partija i pojedinaca.

    Šta će nam novo preduzeće, oformite stručno telo, ali ovog puta svarno od stručnjaka a ne partijskih poslušnika, a to telo na osnovu izrađenog plana nek daje instrukcije Gradskom zelenilu, komunalnom, ZIG-u i ostalim Gradskim preduzećima šta sa tvrđavom treba da se radi i kako da se održava, koja su kritična mesta.......
  • balkanski spijun

    29.10.2015 19:46
    Bata Stojkovic
    Citat iz filma "Balkanski spijun"
    "Pa majku vam ..... ? Sta ovo znaci? "
  • Liman3

    29.10.2015 18:17
    Sta mislite za koga se osniva novo Javno Preduzece
    Za politicke vaske! Ko ce njih da finansira i od cega? Koje skolsko zanimanje i strucna sprema ce biti potrebna? Sta ce oni tako pametno uraditi za tvrdjavu i od cega? Jel ovaj narod oslepeo i ogluveo da mu se potura osnivanje jos jednog lopovsko-politickog Javnog Preduzeca? Novi Sade ustani i izadji na ulice i skini ove ma koje partije bili LOPOVE sa vlasti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.