Danas počinje Novosadski džez festival

Novosadski džez festival, 17. po redu, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, održaće se od 12. do 14. novembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Novosadski džez festival, 17. po redu, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, održaće se od 12. do 14. novembra u Srpskom narodnom pozorištu.

"I ovo izdanje ljubiteljima džeza ponudiće mnogo dobrih nastupa, a "tajna" festivala ove godine je više vokalnog džeza u odnosu na ranije", kaže član Saveta festivala Adam Klemm.

Najavljeni su nastupi domaćih i svetskih zvezda džez scene, a među izvođačima su: Duško Gojković i Big Bend Radio Televizije Srbije, jedan od vodećih svetskih saksofonista mlađe generacije Mark Tarner sa svojim kvartetom, zvezda vokalnog džeza Kevin Mahogani sa bubnjarem Gašperom Bertonceljem, kojima će se pridružiti i poznati saksofonista Toni Lakatoš, ali i Karla Markotuli – Miona deler duo, "East West European Jazz Orchestra Twins" i Maria Joao & Mario Laginha.

Prateći program počinje u petak, 6. novembra, muzičkom radionicom u saradnji Centra za socijalni rad i Kulturnog centra Novog Sada, na kojoj će učestvovati deca o kojima brinu u tom centru i novosadski džez muzičari. Uoči festivala biće održane promocija knjige "Isceljujuća moć bluza" Tibora Nađa i foto izložba "Dokumenti – Prvih 16 godina" zvaničnog fotografa Novosadskog džez festivala Aleksandra Plačkova, dok će program upotpuniti i mnogobrojni nastupi džez ansambala: "Blues Halter", "Kvantno polje", "Dharma" i "Chewbakka 4".

Mladi džez muzičari imaće priliku da učestvuju u radionici "Nemačko-ruska džez scena", a svake večeri po završetku glavnog koncertnog programa održaće se i džem sešni za čije će zagrevanje biti zadužen "House band".

Cena ulaznica je 800 dinara, dok je komplet 2.000 dinara. Karte su u pretprodaji od srede, 4. novembra, od 11 do 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na blagajni Festivala.

  • zar je važno

    11.11.2015 21:58
    samo tugujem što ne idem... :(
    i od srca, svim nevernim tomama i raznoraznim antiprotinicima svega ko begečka nana, nek odu bar jedno veče... melem i lek, od atmosfere, publike širokog raspona što se tiče, samo generacijski, do repertoara, izvođača, organizacije... uh, ali ne ideeeeem :(
  • 11.11.2015 19:26
    Problem je
    u izboru muzičara kojiće nastupiti.Svake godine je sve slabiji izbor uz poneki časni izuzetak.Treba uložiti više novca da bi se mogla dovesti atraktivnija imena pa i poznatiji bendovi.Malo napraviti balans između broja vokalnih i instrumentalnih učesnika.Ima tu još nekih zamerki ali dosta je i ovoliko.Ako se dalo 30 miliona za Exit pa može se datibar 5 za Jazz festival.Ali kome ja to pričam kad je u NS hit DDD muzika.
  • hm

    10.11.2015 07:50
    @živan

    Miko, a sto mislis da je publika malobrojna? Jesi bio nekad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti