Otvoreno novo Svratište za decu ulice

Novo Svratište za decu ulice otvoreno je na Bulevaru oslobođenja 39.

Novo Svratište za decu ulice otvoreno je na Bulevaru oslobođenja 39.

Svratište će na novoj adresi biti u tri puta većem prostoru renoviranom upravo za tu namenu, za boravak dece koja žive i rade na ulici, uzrasta od četiri do 19 godina.

Direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković rekao je da se Svratište sada nalazi u prostoru adaptiranom u celosti u skladu sa potrebama dece i za sprovođenje stručnog rada.

- Pre samo godinu dana, sudbina Svratišta bila je neizvesna, jer je ono funkcionisalo kao usluga nevladinog sektora, a zahvaljujući razumevanju gradonačelnika Vučevića doneta je odluka da Grad preuzme brigu o njemu. Od danas Svratište za decu ulice izgleda kao parče Skandinavije spušteno u naš grad – rekao je Drašković.

Koordinatorka Svratišta za decu ulice Daliborka Batrnek-Antonić zahvalila se Novosađanima koji godinama donose odeću i slatkiše za decu, a koji sada to mogu da čine i na novoj adresi Svratišta.

  • komentator

    04.11.2015 13:35
    ?
    otkad to u Skandinaviji deca rade na ulici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti