Stečaj u JKP "Stan" odložen

Privredni sud u Novom Sadu odložio je uvođenje stečaja u JKP "Stan" i zakazao novo ročište za 10. februar naredne godine.
Privredni sud u Novom Sadu odložio je uvođenje stečaja u JKP "Stan" i zakazao novo ročište za 10. februar naredne godine.

Kako 021 saznaje od izvora iz "Stana", na predstečajnom ročištu pojavili su se predstavnici Grada Novog Sada, osnivača tog javnog preduzeća, kao i Komercijalne banke, koji su dali garancije da će pomoći reorganizaciju preduzeća do naredne godine, odnosno da će Komercijalna banka refinansirati dugove "Stana", a sud je to uzeo kao neku vrstu garancije.

Komercijalna banka se u celu priču ubacila zbog kredita od 1,5 miliona evra, koji je JKP "Stanu" dala pre desetak godina. Oni bi trebalo da pomognu oporavak ovog posrnulog javnog preduzeća jer se nadaju da će tako uspeti da naplate svoja potraživanja, navodi naš izvor.

U međuvremenu su radnici "Stana" za protekla dva meseca dobili dve i po plate i to deo junske, julsku i avgustovsku, a ostalo je da se isplate još septembarska i oktobarska.

Kako saznajemo, radnici su se za sada primirili, iako su i dalje podeljeni između ideje o stečaju i ideje o isplati otpremnina koju zagovaraju sindikati. Međutim, i ako im se ove zaostale zarade isplate u narednom periodu, ostaju ipak dugovanja od dve plate iz 2013. i pet plata iz 2014. godine. (Gordana Ćosić - gocacosic@021.rs)

  • vinjak

    13.11.2015 17:51
    superhik
    vratite nam superhika
  • 13.11.2015 12:21
    Dve činjenice
    Činjenica je da takva ustanova potrebna građanima Novog Sada.
    Takođe je činjenica da su u njoj radili pošteni ljudi, a rukovodili - političke štetočine.
    I, koji je sledeći korak?
  • 13.11.2015 11:17
    Opet "sud"
    Ovaj kvazi sud uvodi "mere" potpuno nepoznate u zakonu? Kakva garancija poverilaca? Politički poltron(sudija) verovatno nije ni pročitao zakon o stečaju, gde postoji naplatni red poverilaca!!!
    Uglavnom gradska pljačka se nastavlja, gomila neradnika "dimničara" i dalje krade građane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti