Uhapšen vozač GSP na liniji 7 jer je prodavao lažne karte

Vozač autobusa na liniji 7 uhapšen je zato što je imao dve mašinice za prodaju karata, jednu redovnu koju duži u preduzeću i drugu pomoću koje je prodavao "falš" karte.
Vozač autobusa na liniji 7 uhapšen je zato što je imao dve mašinice za prodaju karata, jednu redovnu koju duži u preduzeću i drugu pomoću koje je prodavao "falš" karte.

Vozača je otkrila Unutrašnja kontrola GSP-a tokom redovnih rutinskih pregleda, a utvrđeno je da je kod uhapšenog vozača opao broj prodatih karata na linijama za koje je bio zadužen.

- Ustanovili smo da je pazar kod tog vozača manji nego uobičajeno i to nam je bio prvi pokazatelj da nešto nije uredu. Odmah smo angažovali kontrolore i utvrdili da je on izdavao karte pod drugim serijskim brojevima od onih sa mašinice koju je zadužio i odmah smo reagovali. Prvo smo poslali naše kontrolore kao "slepe putnike", a zatim smo obavestili policiju koja je dobila nalog za pretres stana osumnjičenog, ali za tim nije bilo potrebe, jer je mašinica bila kod njega u trenutku hapšenja - kazali su Blicu u Unutrašnjoj kontroli GSP uz napomenu da je u toku istraga kako je došao do sporne mašinice.

Direktor preduzeća Milan Stanivuković kaže za ovaj list da je brzom akcijom Unutrašnje kontrole i policije sprečena veća finansijska šteta po preduzeće. - Šteta nije velika, ali je neoprostiva. Brzim i efikasnim radom uspeli smo sve da sasečemo u korenu i takve stvari više ne smeju da se dešavaju jer utiču na ugled preduzeća, a idu na štetu i nama i građanima. Ubeđen sam da će ovo poslužiti za nauk i onima koji su možda čak samo pomislili da tako nešto mogu da urade - istakao je Stanivuković.

Podsetimo, još uvek se ne zna šta se desilo sa grupom koja je zaradila milione na prodaji falsifikovanih markica za pokazne karte. Preporučujemo vam da o krađi veka u Gradskom saobraćajnom više pročitate u tekstu pod naslovom "Krađa veka u GSP", a link na tekst se nalazi OVDE. O tome kako je tekla istraga više čitajte na OVOM linku.

  • XX

    15.11.2015 19:59
    @-NINO
    2013, vise od 3000 je izdato nekakvih clanskih karata, i iste se i danas koriste kao karte za prevoz,niko nezna ni gde zavrsi novac od izradi istih. To bi trebalo taj penzioner kao iskusni policijski inspektor da zna a i za to prima povisoku i platu i penziju. I kada ce biti ti uhapseni a to je vise milionska steta za gsp. Nedaj boze da branim lopova vozac,naprotiv da imam kakvo pravo osjekao bi mu prst palac sa koim kuca fals karte.
  • 15.11.2015 19:06
    @Slobodan Dimitrijevic
    jesi nepismen..
  • Nikola

    15.11.2015 11:36
    @Slobodan Dimitrijevic
    Obožavam vas koji po dva–tri minuta držite srednja i zadnja vrata pa vaši polasci kasne toliko da u autobuse ne može da se uđe, a onda vas sustigne kolega na sledećem polasku. Ne znam da li ste sadisti ili mazohisti.

    Radite u javnom preduzeću, imate sindikat, pobunite se protiv takvih pravila, putnici će vam se rado pridružiti. A kontrola neka bude efikasnija i neka se malo češće pojavljuje u autobusima. Novi Sad nije neka selendra gde se vozi po 10–15 putnika u autobusu, već su autobusi prilično pretrpani, a vozači ne mogu da budu 3 u 1 (vozač, kondukter, kontrolor).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti