Rasadnik "Zelenila" se seli kod Najlona

Rasadnik "Gradskog zelenila" na Futoškom putu tokom naredne godine trebalo bi da se izmesti prekoputa Najlon pijace.
Rasadnik "Gradskog zelenila" na Futoškom putu tokom naredne godine trebalo bi da se izmesti prekoputa Najlon pijace.

U planu je da se na parceli površine pet hektara napravi garden centar, staklenik i upravna zgrada, kao i park za stanovnike Klise, odnosno svojevrsna botanička bašta.

Parcelu gde se Rasadnik trenutno nalazi, a koja je površine 12 hektara, Grad će ponuditi investitorima, kako je i predviđeno strategijom održivog razvoja grada od 2016. do 2020 godine, o kojoj je javna rasprava u toku. Procena je da bi ova investicija koštala između 60 i 70 milona dinara, a novac bi bio izdvojen iz budžeta Grada.

"Zelenilo" trenutno koristi polovinu parcele na Futoškom putu, dok je drugi deo potpuno neiskorišćen i predstavlja ruglo.

  • 30.11.2015 11:28
    U planu je da se i JGSP prebaci ,tu gde je Zelenilo gradiće se tržni centar
  • slo

    30.11.2015 10:51
    Mucke
    Nebuloza i bahatost uz glupost a pogotovo korupciju.... Sa 12he. da se predje na 5he. i sve planirano da stane sa sve rasadom za ozelenjavanje grada... pa stvarno vredjate prosecnu inteligenciju gradjana Novog Sada...
  • 30.11.2015 10:40
    @Mile Tako vi volite svoj grad? Strašno! Razmišljate kao primitivac, a ne kulturan građanin! Mislite li vi da je bilo bolje za vreme prethodne vlasti? Ne! Za vreme njihove vlasti ništa se nije radilo u Novom Sadu! Da li ste vi ikada videli ikoga od prethodne vlasti da je nešto pamento uradila za svoj grad? Ne! Sadašnja vlast se trudi da grad bude bolje mesto za život, a vi biste voleli da živite u svinjcu! Da li vi volite da budete radnik ili lenština?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti