FOTO: Uvredljivi plakati protiv poslanice DS-a lepljeni po Novom Sadu

Na više lokacija u Novom Sadu pojavili su se plakati sa uvredljivim porukama upućeni poslanici Demokratske stranke Aleksandri Jerkov.

Na više lokacija u Novom Sadu pojavili su se plakati sa uvredljivim porukama upućeni poslanici Demokratske stranke Aleksandri Jerkov.

Plakati su izlepljeni nekoliko dana nakon što su prvobitno ostavljeni na njenom automobilu ispred njene kućne adrese.

Poslanica DS-a je tada izjavila da slučaj nije prijavila policiji, da se ne oseća ugroženom i da se ne boji ovakvih "prostačkih pretnji".

Podsetimo i da je Aleksandri Jerkov u aprilu prošle godine demoliran automobil ispred zgrade u kojoj živi.

Inače, ona je prva političarka ili političar koja je direktno prozvana posle lidera DS-a i predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića. Naime, Pajtić je već mesecima na meti uglavnom nepoznatih autora koji ostavljaju grafite ili lepe plakate kojima ga direktno prozivaju za lopovluk ili imaju uvredljivu sadržinu.

  • ivan - novi sad

    02.12.2015 07:01
    pronaci krivce sto pre
    Ova "uvredljivost"i napad na lik i delo doticne je tema za ozbiljnu analizu uz ucesce psihologa i analiticara . Strucnjaci treba da nam objasne politicku pozadinu te strasne recenice .
  • Ex Chapman

    01.12.2015 07:39
    jesu li svi isti?
    vlast kvari a u Srbiji dvostruko više i brže nego u normalnim zemljama. nisu svi političari isti ali su vrlo slični. što ipak ne znači da treba da nam je svejedno ko će biti na vlasti. i malom detetu je jasno da su naši političari samo eksponenti moćnih interesnih grupa i da ti interesi diktiraju državnu politiku. sad kad bi birači mogli precizno da znaju koji interes stoji iza kog kandidata, mogli bi da glasaju za onoga čiji su interesi najbliži njihovim. npr. neki političar zastupa "paorski kartel" seljaka koji decenijama nelegalno oru državnu zemlju, a ja u Dobanovcima orem 10 hektara te zemlje - glasaću za njega, naravno.
    pravi problem je što se interesi moćnika retko mogu uskladiti sa OPŠTIM INTERESOM, sa nečim što će koristiti celom narodu i državi. e zato nam se i društvo i država raspadaju!
    npr. ja sam autonomaš ali mi ne pada na pamet da podržavam Čanka, jer on pod autonomijom podrazumeva da može da krade a da ne mora da deli sa boss-ovima iz BG. dakle obojica smo za autonomiju, ali su nam interesi različiti i zato smo nekompatibilni. ovo ujedno objašnjava i besmislenost političke ideologije kao kriterijuma za izbor političara.
  • Đura

    30.11.2015 17:03
    Gluperde
    Piše na plakatu i dalje autonomašica.I to kao treba da je uvredljivo.Hahaha.Biti autonomaš je nešto što je za ponos a onaj ko misli da je to uvredljivo kao ovi što su lepili plakate ima inteligenciju -220.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti