FOTO: "Kondom policija" obilazila novosadske klubove i kafiće

Proteklog vikenda u novosadskim klubovima i kafićima održana je akcija "Kondom patrola" koju je sprovela Omladina JAZAS-a.

Proteklog vikenda u novosadskim klubovima i kafićima održana je akcija "Kondom patrola" koju je sprovela Omladina JAZAS-a.

Devojke posebno obučene kao "Kondom policija" su obilazile klubove u večernjim satima i anketirale posetioce na temu bezbednog seksa, i delile "kazne", flajere i kondome.

Učesnice akcije navode da su mladi bili pomalo iznenađeni, da uglavnom nisu imali kondom kod sebe, a neki su govorili "ja to ne koristim".

JAZAS podseća da poslednjih godina broj neželjenih trudnoća među mladim ženama predstavlja veliki globalni problem, a nagli porast upražnjavanja nezaštićenog seksa u pojedinim zemljama doveo je u pitanje kvalitet seksualnog obrazovanja dostupnog omladini. O nedostatku edukacije među mladima, svedoče i iskustva volontera koji kažu da mnogi nisu ni znali šta se obeležava 1. decembra.

- Mnogi nisu znali šta se obeležava 1. decembra i nisu imali kondome kod sebe. Mislim da je nekim devojkama bilo neprijatno da uzmu kondome, dok su se momci više "obradovali" i uglavnom tražili još" - rekla je jedna od volonterki.

Omladina JAZAS-a će i narednih dana sprovesti niz aktivnosti namenjenih prvenstveno mladima kako bi se skrenula pažnja javnosti na značaj prevencije HIV-a i uključivanje svih građana i građanki u borbu protiv ovog virusa.

  • Branko

    30.11.2015 22:10
    A moze li i da ga one nameste onima koji se ne snalaze? Mislim, ako im je zaista toliko stalo da nas spasu...
  • koxx

    30.11.2015 13:50
    Pogledajte samo kako se tinejdzerke oblace i sve ce vam biti jasno.
  • Zaposleni

    30.11.2015 12:56
    Dokon pop..
    ..i jariće krsti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti