FOTO: Autobuska stajališta u Ledincima opasna po učesnike u saobraćaju

Autobuska stajališta u Ledincima nalaze se na krivinama i raskrsnicama, te predstavljaju potencijalnu opasnost za učesnike u saobraćaju.

Autobuska stajališta u Ledincima nalaze se na krivinama i raskrsnicama, te predstavljaju potencijalnu opasnost za učesnike u saobraćaju.

Kako za 021 objašnjava Perica Đurđević, problem je nastao izgradnjom nove stanice koja nije rađena po projektu.

"Nova stanica je takva kakva je, jer je rađena uz 'poštovanje zakonskih procedura i propisa', a ne po nacrtu - projektu ZIG-a. Uz već postojeće, od kojih su neke opasne za upotrebu (stanica kod izlaska na put  R 107), do onih travnatih koje su smešne i na kraju one u sred raskrsnice, dobili smo i stanicu koja se nalazi na unutrašnjoj strani krivine, na mestu gde nije crtežom predviđena i koja je opasna za ostale učesnike u saobraćaju. To je remek delo projektanta i izvođača radova autobuskog stajališta", objašnjava Đurđević za naš portal.

U Zavodu za izgradnju grada kažu za 021.rs da su upoznati sa situacijom na terenu i lošim stanjem u kojem se nalaze autobuska stajališta u Ledincima. "U narednom periodu planiramo da zajedno sa Gradskom upravom za saobraćaj i puteve preispitamo postojeće lokacije autobuskih stajališta i eventualno pokrenemo inicijativu za određivanje novih mesta u cilju povećanja bezbednosti putnika i ostalih učesnika u saobraćaju", navode u ZIG-u.

Dodaju da je tek na proleće moguće da se stajališta saniraju. "Moguće je na osnovu sredstava iz Programa održavanja objekata putne privrede sanirati trenutno loše stanje stajališta, ali s obzirom na to da je kraj građevinske sezone, nastojaćemo da na proleće, početkom nove građevinske sezone, izvršimo radove na poboljšanju postojećeg stanja stajališta, kao što smo to ove godine već učinili na više lokacija na Telepu i Sajlovu", dodaju u tom preduzeću. (Suzana Stojićević)

  • Prolaznik

    01.12.2015 17:50
    Titelski Most
    Koja bre opasnost,u Titelu vec preko 20 godina postoji naplatna rampa za Kamijone preko 12,5 tona,kad se spustate sa Titelskog mosta u Titel sa desne strane je benzinska pumpa a sa leve naplatna rampa i to u nepreglednoj krivini,kamijoni koji dolaze iz pravca NSa moraju tu da prodju,po tri kamijona zaustave odjednom u samoj krivini,i dok jedan Policajac naplacuje kamijondzijama,drugi sa druge strane zaustavlja automobile i kontrolise,znaci bicikli nemoze izmedju da prodje,i to sve nocu,mene su zaustavili,ja sam dolazijo sa mosta,nisam mogao da verujem sta se desava i samo molijo Boga da neka pijana budala nenaleti sa Mosta i da nas neizgazi,znaci strasno.
  • 01.12.2015 12:22
    To je tako kada pogubnom i samodestruktivnom politikom u zadnjih 20 i kusur godina u beg iz Srbije nateraš desetine hiljada stručnjaka, obrazovanih, pametnih a u Srbiji ti ostanu Megatrendovci kojima se daju stručni poslovi. Tada dobijaš ovako nebulozno projektovana autobuska stajališta i milion drugih stvari zbog kojih bi u nekoj normalnoj državi svi oni dobili po jednu ili dve "F" dijagnoze dok u Srbiji takvi za nagradu dobijaju rukovodeća mesta po javnim preduzećima, poslanička mesta u parlamentu a neki bogami i mesto predsednika republike.
  • L 22

    01.12.2015 11:33
    ZIG - PUT
    Stanica je napravljena po Gradskoj odluci i Gradskim propisima o autobuskim stajalistima (Veličina oprema)a suprotno zakonu o gradnji Autobuskih stajališta(bezbednost).
    Stanica u Slobodarskoj je mogla biti veličine 2x4 metra i zadovoljila bi sve potrebe.Ostatak materijala se mogao iskoristiti na drugim stanicama koje su isto mogle biti veličine 2x6 ili 2x4 m
    Generalni problem je činjenica da sve što se radi u Ledincima (starim ili novim) iz nama nepoznatih razloga radi se aljkavo i traljavo i pored činjenice da je sve plaćeno.
    Da nije reč o klevetanju svako ko hoće može se uveriti na licu mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti