FOTO: Novi Sad dobija novu novogodišnju rasvetu

Zavod za izgradnju grada raspisao je javnu nabavku za kupovinu novih ukrasa za novogodišnju rasvetu.

Zavod za izgradnju grada raspisao je javnu nabavku za kupovinu novih ukrasa za novogodišnju rasvetu.

Zvezdano nebo

Ovaj tender je usledio nakon što je JKP "Stan" već počeo sa ukrašavanjem novosadskih ulica, a ukrasi koje ZIG sada kupuje će zameniti rasvetu koja nedostaje, odnosno omogućiti da se ukrašavanje proširi i na dodatne lokacije u gradu.

Ukras "Scher Flake pole"

Konkretno, za Trg slobode, Pozorišni trg, Sinagogu i Dunavski park se nabavlja 18 svetlosnih figura "Scher Flake pole", odnosno zvezda u beloj boji koje će biti postavljene na kandelabre.

Za Zmaj Jovinu ulicu se nabavlja zvezdano nebo bele boje, a za Gradsku kuću natpis "2016" i rasveta u beloj boji površine 160 kvadrata.

Ukrasi za Trg republike

Novina će ove godine biti i ukrašavanje Trga republike koji će dobiti niz ukrasa i to tri svetleća dekorativna elementa "Sneško Belić" i još 16 ukrasa koji uglavnom predstavljaju zvezde, a biće postavljeni na stubovima javne rasvete.

Ukrasi za Trg republike

Za sada nije poznato koliko će koštati nova rasveta, a od ranije je poznato da su u programu Zavoda za izgradnju grada za ovu godinu za novogodišnju rasvetu predviđena sredstva u visini od 10 miliona dinara.

  • Sky

    01.12.2015 22:23
    Ukrasi
    Isti ovi ukrasi su bili prosle godine u Subotici :)
  • Brus Vilis

    01.12.2015 16:09
    Okej, i u ostalim državama nabavljaju novogodišnju rasvetu, ali nova ne zamenjuje staru već šire ukrašeno područje, tako da i ostali delovi grada budu svečani. Uostalom, svi plaćamo dažbine, zašto bi se mojom lovom ukrašavao isključivo centar s gradskom kućom u kojoj se guze paraziti?
  • 01.12.2015 15:58
    Anonimus
    Mozda cak ne moraju ni 6 da nabavljaju, bila je i 1996., koja se slavila na Trgu...:-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti