Stanari čekaju useljenje, investitor obećava rešenje

Sledeće nedelje kupci stanova na Bulevaru Jovana Dučića trebalo bi da postignu dogovor sa investitorom o useljenju u svoje odavno otplaćene domove.
Sledeće nedelje kupci stanova na Bulevaru Jovana Dučića trebalo bi da postignu dogovor sa investitorom o useljenju u svoje odavno otplaćene domove. Investitor Milan Vučković uskratio im je to pravo, zatraživši od njih doplatu, uz opravdanje da Grad nije spreman da mu bez naknade ustupi parcelu na kojoj je objekat.

Vučković: Rešićemo probleme tužbom

Prethodna firma, koju je Vučković preuzeo posle njenog stečaja, imala je potpisan ugovor sa Gradskim zelenilom o korišćenju zemljišta. Po novom zakonu, to zemljište pripada Gradu, koji nije spreman da ustupi plac bez naknade, zbog čega je Vučković pokrenuo i tužbu protiv Zelenila. Vučković ističe da više neće biti pokušaja dogovora sa Zavodom za izgradnju grada, već samo sa kupcima.

"Uglavnom će sve što se tiče problema sa placom biti rešeno putem tužbi koje smo podneli, a imamo garanciju u pravobranilaštvu da će se to rešiti u našu korist", rekao je on.

Pravobranilaštvo: Postupak se prekida

Međutim, iz Gradskog javnog pravobranilištva dobili smo drugačiju informaciju. Kako su nam napisali u odgovoru, firma "MSV Invest ing" neće bez naknade dobiti pola miliona evra vrednu parcelu na Bulevaru Jovana Dučića. Oni su demantovali Vučkovićevu tvrdnju da će spor koji on oko parcele vodi sa "Gradskim zelenilom" i Gradom, biti rešen u njegovu korist.

Kako nam je rečeno u ovoj ustanovi, planira se prekid ovog postupka, a krajnje je rešenje da se parcela nađe na licitaciji gde će se firma "MSV Invest" pojaviti kao kupac.

Kupci: Pravni problemi firme nisu naša stvar

Ipak, da su radovi završeni do juna 2009, kao što je naznačeno na tabli pored gradilišta, ovaj problem bi bio izbegnut. Međutim, Vučković tvrdi da rokova nije bilo i ne smatra da je napravio grešku.

"Da ja vas informišem, Tito je davno umro i kriza traje već dve godine. Dakle u vreme velike ekonomske krize, gde mi dolazimo u situaciju da gradimo zgradu koja vredi deset milona evra i polovinu te zgrade ne možemo da prodamo, ja mislim da nas treba pohvaliti što smo je i završili, a ne što kasnimo", rekao je on.

Predstavnik kupaca, Zoran Stevanović, spreman je na pregovore sa investitorom i očekuje da bi nešto posle godinu dana problema moglo da se promeni. Kako on kaže, njihov jedini zahtev je da se usele i od toga neće odustati. "Pravni problem koji ima investitor oko placa sa Gradom stvarno nije naš problem i mi tu ne možemo pomoći osim da eto, da mu damo podršku. Kako će on to pravno rešiti, mi to ne znamo", kaže Stevnović za 021.

Među građanima koji ne mogu da se usele u svoje domove ima mladih ljudi, majki sa decom, ali i penzionera. Jedan od kupaca doputovao je iz Kosovske Mitrovice kako bi video šta se događa sa stanom koji je obezbedio svojoj kćerci. Penzionerka s kojom smo razgovarali, kaže da je ovo odlaganje skupo košta. "Podstanarka sam, plaćam kiriju u evrima, iako sam penzionerka", priča ona.

Ona ujedno ističe da ne veruje u Vučkovićeva opravdanja. "On govori da se to njega ne tiče, da nema načina da se sve reši pravno, to naprosto nije tačno. On je preuzeo prava i obaveze i iskreno rečeno, ja se jako plašim koliko će on održati obećanje", kaže naša sagovornica.

Podsetimo, investitor je posle preuzimanja firme SI Partner, od koje su građani kupili stanove, nasledio obavezu da radove završi, podeli ključeve, a ostatak stanova proda. S druge strane, on tvrdi da sa tim kupcima nema nikakav ugovor ni obavezu. Zbog toga su oni prošle nedelje organizovali protest. Tada su dobili informaciju da je dogovor sa Zavodom za izgradnju grada postignut, što je sutradan iz ovog preduzeća demantovano.

  • jelena

    09.12.2010 19:57
    u aps breeee stoku odmahhh!!!!!
  • 03.12.2010 22:25
    Jadni ljudi. Mozda bi trebali da dodele orden za hrabrost investitoru sto ih je nasankao i da mu "ture" koji evric u dzep.
  • nina

    03.12.2010 18:30
    neveronatno sta jedan samovoljnik radi i nema ko da mu stane na put... gde su tu vlast i njegovi predstavnici??? a da, javice se pred izbore... uzas!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti