Izdvojen novac za otpremnine zaposlenih na RTV

Vojvođanska vlada je odlučila da izdvoji 50 miliona dinara za dobrovoljni odlazak 125 radnika iz RTV-a.

Vojvođanska vlada je odlučila da izdvoji 50 miliona dinara za dobrovoljni odlazak 125 radnika iz RTV-a. Saopšteno je da će u realizaciji Programa rešavanja viška zaposlenih u Radio-televiziji Vojvodine učestvovati i Vlada Republike Srbije.

Socijalnim programom predviđena je naknada u visini od 200 evra po godini radnog staža, što je istovetno sa iznosima koji se isplaćuju i na nivou RTS. Upravni odbor RTV je 15. oktobra ove godine doneo Odluku kojom se usvaja program rešavanja viška zaposlenih u Radiodifuznoj ustanovi Vojvodine.

Odluka je doneta na osnovu sveobuhvatne analize stanja i Strategije razvoja RTV, kao i neposredne saradnje sa reprezentativnim sindikatima ove medijske kuće, kao i sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

  • Matorac ponovo

    09.12.2010 10:00
    Aman, Anonimni! Shvatas li ti uopste ulogu javnih servisa? Takvo lupetanje je i proizvelo Pinkove, Kosave, Duge, Jesenjine i ostali talog.Nego, hajde ti lepo na miting radikala i ostalih branitelja od vojvodjanske napasti, pa organizujte drzavu po svojoj meri. Mislim, kad se skupite cela stotina. Beograd uber ales.
  • 09.12.2010 08:21
    I privatni mediji postoje !
    To bi trebalo sve otpustiti. Zatvoriti kuću tj privatizovati. Zašto bacati pare i pljačkati gradjane pretplatom i subvencijama iz budžeta. I onako RTV nema nikakvog smisla a bogami ni programa. U privatne ruke i molim lepo. Šta fali "Radiju 021" iako je privatni ??? Verovatno, jedino mogućnost uticaja na kadrovsku politku tj mogućnost da se uhlebljuju stranački kadrovi, rodjake, švalerke i sl... kao što je to bio slučaj decenijma na RTV. Privatizujte ! Tačka.
  • vegan opet

    08.12.2010 19:15
    Postovanom gospodinu u godinama
    Zasto bi pljuvanje bila jednostavna kritika JP zbog viskova zbog kojih program ne moze da se razvija i napreduje? Jeste da su uslovi ocajni, ali viskovi su zna se kako dosli. Pa i sami kazete da sede jedno drugom na glavi, znaci da tu ima nesto. Dobro je u celoj prici sto ce se smanjivanjem broja zaposlenih na realan nivo najzad moci praviti jos bolji program, koji vec pokazuje napredak. Mozda bi mogao da se primi i jedan broj novih ljudi, ali sada zaista kvalitetnih, a ne sa vezom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.