Osude pretnji tužbom Radiju 021

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine osuđuju pretnje sudskim postupcima i basnoslovnim odštetnim zahtevom protiv Radija 021, koje je uputio direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine osuđuju pretnje sudskim postupcima i basnoslovnim odštetnim zahtevima protiv Radija 021, koje je uputio direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac.

NUNS i NDNV smatraju da je u pitanju neprihvatljiv pritisak na medije i slobodu izražavanja i posebno izražavaju čuđenje što se najavljena tužba odnosi na komentare posetilaca na sajtu Radija 021, od kojih se neki pozivaju na izveštaje Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Novinarska udruženja podsećaju da je direktor Bjelajac imao pravo da demantuje navode koji su se pojavili na sajtu, ali da to nije učinio. Postavlja se pitanje na osnovu čega je odredio vrednost odštete od milion dinara, ukoliko to nije bilo u cilju zastrašivanja medija i novinara.

  • 06.04.2011 08:33
    Njegova cena je milionče, a vaša?!
    Skinuli ste sve vesti o Vodovodu! Jel nam se to pročistila voda preko noći?!
  • Kosulja ili bukagije

    03.04.2011 17:10
    Kovin ili Mitrovica pitanje je sad?
  • 03.04.2011 13:31
    Prvo kradu, a onda jos i prete. Vreme je da LSV zauvek nestane iz VOjvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.