"Korak za srce" u subotu

Prva šetnja u okviru kampanje "Korak za srce" u Novom Sadu biće organizovana u subotu.
Prva šetnja u okviru kampanje "Korak za srce" u Novom Sadu biće organizovana u subotu.

Reč je o kampanji koja bi trebalo da informiše ljude o važnosti zdravih stilova života i prevenciji kardiovaskularnih bolesti, kroz uvođenje redovnih dnevnih šetnji. Polazak u subotu zakazan je za 10 sati ispred samostana Svetog Jurja u Petrovaradinu, a plan je da u šetnji od tri kilometra učestvuju i poznate ličnosti iz sveta sporta i kulture.

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrtnosti u većini zemalja. Najznačajniji faktori koji utiču na razvoj koronarne bolesti su povišen krvni pritisak, povišene vrednosti holesterola u krvi, šećerna bolest, prekomerna telesna težina, pušenje, fizička neaktivnost, stres, starenje i nasledna predispozicija.

Pored Novog Sada šetnje će se održati u još četiri grada - Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Čačku, a kampanju "Korak za srce" organizuje farmaceutska kompanija "Aktavis" (Actavis). Projekat su podržali Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, Turistička organizacija Srbije, kao i Savez za fitnes i rekreaciju Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti