Drakonske kazne za divlje deponije

Građani koji budu uhvaćeni da bacaju smeće na javnim površinama ubuduće će plaćati kaznu od pola miliona dinara, a firme od milion do pet miliona.

Građani koji budu uhvaćeni da bacaju smeće na javnim površinama ubuduće će plaćati kaznu od pola miliona dinara, a firme od milion do pet miliona.

Ovakvo drastično povećanje kazni pratiće akcija komunalnih inspektora i policajaca koji će obilaziti najkritičnije lokacije, dežurati i kažnjavati počinioce. Akcija bi trebalo da počne čim odbornici potvrde ovu odluku kojom se želi saseći problem sa divljim deponijama u gradu.

"Iz budžeta svake godine izdvojimo više od 20 miliona dinara samo da bi se uklonili potencijalni izvori zaraze i gradska rugla, a ona ponovo niču jer su kazne blage", objašnjava motive za pooštravanje kazni gradonačelnik Igor Pavličić.

Radnici "Čistoće" su protekle godine uklonili male deponije sa čak 1.000 lokacija, a ubedljivo najveća uklonjena je sa Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju.

  • Cica_NS

    20.04.2011 12:33
    glupost ...
    "Ovakvo drastično povećanje kazni pratiće akcija komunalnih inspektora i policajaca koji će obilaziti najkritičnije lokacije, dežurati i kažnjavati počinioce."
    Ne mogu inspektori kaznjavati na Telepu kad im dupe ne mrda iz centra! Ko u centru jos pravi deponiju??
    Imam deponiju u nastajanju iza kuce a one dve ispred smo sami sredili. Bolje mene da placate, efikasnija sam
  • acadns

    20.04.2011 09:48
    Nisu kazne bile male
    Da su do sada kaznjavani prekrsioci divlje deponije bi nestale.Problem je sto oni koji su trebali da sprovode zakon nisu to radili iz ko zna kojeg razloga.Svaki prevoznik bi za mnogo manje para ( od kazne 5000,00) odneo smece na registrovanu deponiju pa kada bi se kaznjavali prekrsioci brzo bi videli da je jeftinije (i kudi kamo ispravnije) angazovati prevoznika za taj posao. Drugim recima treba kaznjavati za taj cin a ne povecavati kazne.Ispada da ce sada oni koji kontrolisu i kaznjavaju videti racunicu da im se sada isplati ili mozda i novi cenovnik nije dovoljan ..... pa do sledeceg po starom.
  • satelit

    19.04.2011 14:29
    deponija pored satelitske pijace
    Na samo 10 metara od satelitske pijace se nalazi jedna od najsmrdljivijih i najvecih deponija u NS. Ovakvo stanje je vec godinama i niko ne reaguje na to. Prosto mi se gadi da idem na tu pijacu zbog ovoga. Nadao sam se da ce ova famozna komunalna policija nesto da preduzme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti