Završava se Sinema siti

Dodelom nagrada Ibis i projekcijom filma Majka Lija "Još jedna godina" završava se festival Sinema siti.

Dodelom nagrada Ibis i projekcijom filma Majka Lija "Još jedna godina" završava se festival Sinema siti.

U okviru centralne selekcije "Nacionalna klasa", biće dodeljeno priznanje Ibis za najbolji domaći film snimljen između dva festivala. Program će zvanično zatvoriti ostvarenje "Još jedna godina" Majka Lija. Film kroz poslednju godinu života vremešnog, ali srećnog bračnog para prikazuje zamršene životne peripetije njima bliskih ljudi.

Večeras se prikazuje i dokumentarac "Suze Gaze" Norvežanina Vibeka Lokeberga. Ratnom tematikom, ali obrađenom na drugačiji način, bavi se i domaći film "Box", Andrijane Stojković. U centru pažnje su strane diplomate koje početkom rata na prostoru bivše Jugoslavije užurbano napuštaju krizno područje, a film teži da iz drugačijeg ugla pokaže sve prednosti i mane diplomatskog života, bez romansiranja i ulepšavanja.

  • @Ilija

    27.06.2011 09:34
    Biće da si u pravu...Samo kad ima nešto za pljucnuti, javimo se u velikom broju...Ovom narodu to nekeko dođe "slatko", verovatno i jedini način da se malko istrese, usled svih zbivanja i nevesele situacije u kojoj živimo...Volela bih da se poneko "prevari" i kaže i koju lepu reč, kada za to ima razloga...nije to tako teško, a sigurna sam da posle lepih reči ostaje bolji ukus u ustima!
  • ilija

    26.06.2011 20:47
    @sosa
    Zato što tu nema šta da se pljuje. A da bi komentarisao filmove, treba mrdnuti dupetom od tastature i prošetati do grada, odgledati nešto. Pretpostavljam da ovdašnji komentatori to ne rade, nego sede i smišljaju dosetke na nove vesti.

    BTW, Medianeras ubedljivo najbolji film, a selekcija 360 stepeni neuporedivo bolja od glavne.
  • sosa

    25.06.2011 11:10
    Primetila sam da skoro niko ne komentariše vesti vezane za Cinema City...Pitam se zbog čega je tako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti