Troje dece - besplatna karta

Deca iz porodica sa troje i više dece i u ovoj godini imaće pravo na besplatnu kartu u gradskom i prigradskom saobraćaju.
Deca iz porodica sa troje i više dece i u ovoj godini imaće pravo na besplatnu kartu u gradskom i prigradskom saobraćaju. Pored njih, gradskim autobusima će se besplatno voziti i mališani raseljeni sa Kosova koji imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu.

Pravo na besplatnu vožnji imaće dok ne navrše 18 godina, a uslov je i da redovno idu u osnovne ili srednje škole. Za dobijanje besplatne karte potrebno da roditelji prilože fotokopiju raseljeničke legitimacije, kao i kopiran izvod iz matične knjige rođenih i ličnu kartu za decu.

Roditelji mališana koji su prošle godine ostvarili pravo na besplatan prevoz ovog leta će taj status samo produžiti, to jest, dovoljna će biti samo fotokopija obrasca overenog u školi.

  • G

    24.08.2011 07:39
    @MRGUD - da sada ne ukazujem na očigledni fašizam gde ti pokušavaš da samo na osnovu nečije nacionalnosti odlučiš da li ima prava na nešto ili ne, hajde prosvetli me, navedi neki relevantan dokument, pa i novinski članak, o demografskoj strukturi proteranih sa KiM koji su se naselili u Novom Sadu i okolini.
  • MRGUD

    23.08.2011 18:51
    G
    ZNAŠ LI UOPŠTE KOLIKO JE SRBA SA KOSOVA ILI BOLJE REČENO KOLIKO SRBA SA KOSOVA IMA TROJE ILI VIŠE DECE ILI SU TO PRIPADNICI ONE NACIJE KOJA JE PROTERALA SEBE SA KOSOVA RASPITAJ SE MEĐU RASELJENIMA JE NAJMANJE SRBA
  • the lalosh

    23.08.2011 12:52
    Socijalna pravda
    Deca, đaci i redovni studenti (bez obzira na poreklo) bi trebalo da imaju povlastice kao što ih i imaju. Raseljena lica i penzioneri isto, ali pod uslovom da dokažu imovinsko stanje. Deci (đaci ili ne) bi trebalo obezbediti besplatan prevoz.
    Sa pravom neki ljudi ovde postavljaju pitanje zašto su njihova deca diskrimisana, a istog su imovinskog stanja kao i ona raseljena. Ja ne bih odvajao raseljene i one koji su odavde. Samo po imovinskom stanju. I to nije upereno PROTIV raseljenih, već ZA sve slabog imovinskog stanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti