Novikov: Kancelariju Vojvodine u Briselu finansira Pokrajina

Vojvođanska kancelarija u Briselu finansiraće se iz pokrajinskog budžeta, a novac za to već je obezbeđen.

Vojvođanska kancelarija u Briselu, finansiraće se iz pokrajinskog budžeta, a novac za to već je obezbeđen.

To je za Radio 021 potvrdio direktor pokrajinskog Fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov demantujući da tako će se rad kancelarije finansirati delom sredstava izdvojenih za projekat uništavanja ambrozije. "Sva sredstva od projekata, moraju se namenski koristiti. Bitno je naglasiti da praktično samo jedan vojvođanski projekat, od 69 koji su odobreni pre nekoliko nedelja Vojvodini, donosi više nego što su naši procenjeni godišnji troškovi", objašnjava Novikov.

Direktor Fonda "Evropski poslovi" kaže da će se se na svaki uloženi dinar u predstavništvo, kroz evropske projekte Vojvodini vratiti desetostruko. Kancelarija u Briselu trebalo bi da bude otvorena 10. oktobra, a na samom početku, u njoj će raditi dve osobe.

Novikov očekuje da će broj angažovanih vremenom rasti, jer će i ministarstva morati da upute svoje predstavnike kako bi se bavili posebnim programskim politikama. "Doneli smo odluku da broj predstavnika Vojvodine u Briselu može da se poveća isključivo, ali isključivo, ukoliko kroz evropske projekte, njihovo angažovanje bude opravdano", tvrdi za 021 Novikov. Koliko će se iz pokrajinskog budžeta tačno izdvajati za rad kancelarije, znaće se kada se završi sređivanje zgrade u Briselu, odnosno kada predstavništvo počne s radom.

Ko će Vojvodinu predstavljati u Briselu je odlučeno, ali Novikov kaže da diplomatski protokol nalaže da imena budu saopštena tek pošto se iz Belgije dobije potvrda. On podseća da je pokrajinska vlast, odlučila da završena diplomatska akademija, dugogodišnje diplomatsko iskustvo ili iskustvo u međunarodnim institucijama moraju biti bitan uslov koji budući predstavnici Vojvodine u Briselu moraju ispuniti. (D.S.)

  • janko

    24.08.2011 09:44
    ambasada
    zacetak ambasade
  • semtex

    24.08.2011 09:36
    @ ns
    Dok europljani primete prosao im mandat uveliko!
  • semtex

    24.08.2011 09:34
    @ Milan
    Nema biografije,likovi kao Ceda Jovanovic bez dana staza po partijskoj pripadnosti dobijaju licencu za pljacku...e posle toga se postavljaju pitanja od njihovih sopstvenih biraca "Di su nasi novci?" ili ti situacija kada lopov vice "Drz'te lopova!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti