Bez hladnih radijatora na Limanima

Od naredne grejne sezone, stanovi na Limanima ne bi trebalo da budu hladni zbog havarija na vrelovodnoj mreži.
Od naredne grejne sezone, stanovi na Limanima ne bi trebalo da budu hladni zbog havarija na vrelovodnoj mreži.

To će biti posledica radova koji su u toku kod Šekspirove, Balzakove i Fruškogorske ulice, kaže direktor "Novosadske toplane", Vladimir Jelić. "Mi smo se opredelili da najveću pažnju posvetimo Limanu, s obzirom da je ovde najkritičnija situacija, jer su cevi stare između 20 i 40 godina. Prošle grejne sezone havarije su se najčešće dešavale u ovom delu grada, zbog čega su naši sugrađani, na žalost, po čitav dan ostajali bez grejanja. Nakon rekonstrukcije ovih najkritičnijih tačaka u Šekspirovoj, Balzakovoj i Fruškogoraskoj, apsolutno sam siguran da će narednih 20 godina Limanci mirno spavati i imati tople stanove", tvrdi Jelić.

Manje briga, kada je reč o hladnim radijatorima, od naredne grejne sezone trebalo bi da imaju i stanovnici Novog naselja. Jelić dodaje da je planirana rekonstrukcija vrelovoda u Ulici Mileve Marić u ovom delu grada. "Ovo naravno nije dovoljno, s obzirom da je naša vrelovodna mreža u proseku stara 25 godina, a neki standardi Evropske unije su da treba da bude stara najviše 20 godina. Tako da ne možemo sa sigurnošću reći da neće biti havarija u ovoj godini, ali za ono što uradimo na Limanu možemo garantovati da neće biti", kaže direktor JKP "Novosadska toplana".

Zamena 3,3 kilometra cevi u tri bloka na Limanima koštaće više od 240 miliona dinara, a to će u potpunosti biti plaćeno iz budžeta "Novosadske toplane". Rekonstrukcija je počela 3. avgusta, a planirano je da bude završena 20. septembra. (D.S.)

  • kika

    12.01.2014 18:39
    grejanje
    poziv za unistitelje radijatora i radijatorskih ventila
  • 28.08.2012 20:42
    miki
    blindiranje radijatora neplatisa
  • deki

    16.10.2011 01:18
    grejanje
    ima da uzmem legendarni kljuc 22 - 19 i odvrnem sve radijatore u institutu za strane jezike i a.m.s.s.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti