SKC konačno dobija prostor

Na 500 kvadratnih metara u jednom od magacina u Kineskoj četvrti, 20. marta će biti otvoren novi klub "Fabrika", čime će novosadski Studentski kulturni centar posle 17 godina konačno dobiti prostor za svoje programske sadržaje.
"Fabrika" će početi da radi 20. marta javnom probom bendova i drugih autora čije su radove do sada izdali. Predstaviće se muzičari koje je SKC dosad podržao, ali i pisci i strip-autori. Bivši magacin "Vršačkih vinograda" trenutno je prilično lošem stanju. Krov prokišnjava, zidovi su propali, a instalacije treba da se srede. Stoga će ''javna proba'', osim elementarnih popravki, biti izvedena uglavnom u zatečenom stanju, ali će već nakon šest dana prostor biti spremljen za veću svirku. Tada će se održati koncert "Pokretna/nepokretna imovina", na kojem će svirati muzičari čije je albume SKC izdao u protekloj godini.

Ugovor o zakupu napravljen je na tri godine, ali direktor SKCNS Zdravko Vulin kaže kako se nada da će do tada trajno rešiti nedostatak sopstvenog prostora za svoje programe. U ''Fabrici'' će se odvijati brojni kulturni programi, koncerti, izložbe, pozorišne predstave i performansi, a Vulin ocenjuje da će, uz "Manualov muzej zaboravljenih umetnosti" i druge magacine koji su podobni za kulturne sadržaje, cela Kineska četvrt na taj način postati svojevrsni novosadski "Art kvart".

Već godinama Studentski kulturni centar pokušava da dođe do prostora za svoje programe, a tim povodom prošle godine su pravili promocije sa deljenjem kišobrana, koji su, simbolično, predstavljani kao jedini ''krov nad glavom'', kao i majica sa logom ''Om²'', odnosno nula kvadratnih metara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.