Raspušta se Skupština Vojvodine: Zakazana sednica pred raspisivanje vanrednih izbora

Poslanici Skupštine Vojvodine će u četvrtak, 16. novembra doneti odluku u prevremenom prestanku mandata zbog održavanja vanrednih pokrajinskih izbora.
Raspušta se Skupština Vojvodine: Zakazana sednica pred raspisivanje vanrednih izbora
Foto: 021.rs
Sednicu je zakazao novoizabrani predsednik Skupštine APV Momo Čolaković, koji je upravo nasledio preminulog Ištvana Pastora.

Na ovoj, poslednjoj sednici Skupštine Vojvodine u ovom mandatu na dnevnom redu je samo predlog odluke o prevremenom prestanku mandata.

Raspuštanje Skupštine APV preduslov je da predsednik Skupštine raspiše izbore za 17. decembar. 
 
Skupština Vojvodine je na prethodnoj sednici sve odluke, uključujući i izbor novog predsednika, donela bez ikakve diskusije. Kao razlog navedeno je iskazivanje poštovanja i počasti prema Pastoru.
 
Sednica će početi u 10 časova. 
  • Deda Lala

    07.11.2023 20:27
    Predlog
    A da ovo raspustanje ostane trajno? Cemu sluzi Skupstina Vojvodine (kome sluzi, znamo)? Samo da se i preko nje prelivaju nasi novci u kasu SNS mafijasa? Onda da bar plate poslanika skinemo sa grbace, jer od autonomije ni Anije ostalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti