Pavličić: Biće Žeželjevog mosta

Tokom ove godine bi trebalo da počne izgradnja novog Žeželjevog mosta, obećava gradonačelnik Igor Pavličić, napominjući da početak radova kasni zbog problema koji su, kako kaže, više formalne nego suštinske prirode.
Tokom ove godine bi trebalo da počne izgradnja novog Žeželjevog mosta, obećava gradonačelnik Igor Pavličić, napominjući da početak radova kasni zbog problema koji su, kako kaže, više formalne nego suštinske prirode.

Prema njegovim rečima, ceo posao vode "Železnice Srbije" koje nisu uložile nijedan dinar u taj projekat, a pored izmenjenog projekta pojavio se i problem izgradnje dela mosta na zaštićenom području. "Nakon što je projekat više puta menjan, sada nam problem predstavlja činjenica da se deo gradilišta nalazi na vodozaštitnom području. Sada moramo da propišemo posebne mere koje nisu bile obuhvaćene glavnim projektom kako bismo zaštitili gradilište sa sremske strane", navodi Pavličić.

Pavličić ipak veruje da će i pored pomenutih problema, izgradnja mosta početi u toku ovogodišnje građevinske sezone. On navodi da vremena za završetak projekta ima i da ništa nije alarmantno. "Očekujem da izgradnja počne ove godine, jer nema nikakvog razloga da se to ne desi. Novac prenosimo iz godine u godinu, rok za završetak je tri godine, tako da je problem više formalne nego suštinske prirode", kaže gradonačelnik.

Ukupna vrednost novog Žeželjevog mosta, koji će biti građen na mestu istoimenog starog, porušenog u NATO bombardovanju 1999. godine, je 46 miliona evra. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Edge

    20.03.2012 10:35
    U kampanji ce biti svega i svacega , obecanja Demokrata su svima poznata .
  • BokiNN

    20.03.2012 09:40
    Biće most samo od kojih para? Zar i mi treba kao Beogradjani da se zadužimo?
  • Novosadjanin66

    20.03.2012 09:31
    Taj most je odavno trebao da se izgradi! Manite se sad tih prica pocece ove godine (ako pobedimo).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.