Roštilj kobasice sa sumpor-dioksidom

U roštilj kobasicama koje se prodaju u pojedinim kioscima brze hrane inspektori Uprave za veterinu pronašli su tokom prethodnog meseca sumpor-dioksid.

U roštilj kobasicama koje se prodaju u pojedinim kioscima brze hrane inspektori Uprave za veterinu pronašli su tokom prethodnog meseca sumpor-dioksid.

Sumpor-dioksid koji je pronađen u kobasicama koristi se kao konzervans i da svežem mesu da crvenu boju, ali njegovo korišćenje u ove svrhe nije dopušteno jer može maskirati kvarenje namirnice. U pojedinim kioscima inspektori su pronašli i namirnice kojima je istekao rok trajanja, ali i meso bez porekla zbog čega su podneli četiri prekršajne prijave, piše Press.

Za razliku od brze hrane, prve kontrole kvaliteta sladoleda u novosadskim poslastičarnicama pokazale su da u ovoj namirnici nema mikroorganizama i da kvalitet zadovoljava propise. Na osnovu plana rada Republičke veterinarske inspekcije planirano je da se tokom juna, jula i avgusta obave kontrole svih privatnih poslastičarnica u Južnobačkom okrugu.

Iz Uprave za veterinu kažu da su u maju obavljene četiri kontrole i da u uzorcima nisu pronađeni mikroorganizmi.

  • CECA

    22.06.2012 19:37
    To je samo dokaz da KORUPCIJA HARA,gospoda neka rade svoj posao.Bilo koja salama kupljena regularno od poznatih proizvodjaca ne moze da stoji duze od dva dana u frizideru,vec postaje lepljiva. Tako gospodo vi nas trujete svesno.Meni nije jasno kome strucnjaci salju upozorenja u raznim emisijama, da li vi to nas za.......?
  • Мишко

    22.06.2012 10:54
    @Anonimus
    Па да, увек је неко други крив а војвођани нит лук јели нит лук мирисали...
  • 21.06.2012 10:24
    @Misko senf

    kamo srece da Vojvodjani mogu konkurisati za dobijanje mesta za postavljanje kioska brze hrane

    nego ovo su posla raznih

    leskovacke culbastije,banjaluckih cevapa, pecenjara ispod saca, odnosno njihovih vlasnka
    iz raznih nam okolnih bratskih naroda

    a posto su vecinski sanitarni inspektori iz toga zivotnog miljea
    ima samo 4 prekrsajne prijave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti