Vučević kreše budžet za organizaciju dočeka

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odlučio je da skreše budžet namenjen za organizaciju dočeka Nove godine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odlučio je da skreše budžet namenjen za organizaciju dočeka Nove godine i prekine spekulacije na temu ko će i za koje novce Novosađane zabavaljati u Novogodišnjoj noći.

- Vučević odgovornost za preraspodelu sredstava za tu manifestaciju preuzima na sebe, uz napomenu da će biti utrošeno značajno manje novca nego što se spekuliše u medijima - naglasila je PR gradonačelnika Nada Kobac. Ona dodaje da su pregovori u toku i da će javnost na vreme biti obaveštena o svim detaljima nakon potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačima.

Kako saznaje 021, u novogodišnjoj noći će skoro sigurno nastupiti poznati novosadski muzičar Slobodan Trkulja, ali ne i Vlado Georgijev i Sergej Ćetković kako se to nagađalo.

Podsetimo, skupštinski Savet za kulturu je pre dve nedelje odobrio dodatnih 10 miliona dinara Kulturnom centru za organizaciju dočeka Nove godine čime su se troškovi povećali na čak 30 miliona. Ovaj predlog nije glatko prihvaćen na Savetu, jer su pojedini članovi ocenili da je to nepotrebno povećanje i da je postojećih 20 miliona dovoljno.

Po svemu sudeći, budžet će sada biti daleko manji i sem za sam doček biće iskorišćen za celokupnu manifestaciju koja traje od jednog do drugog Božića.

Proteklih godina, grad je za dočeke davao oko 20 miliona dinara, pri čemu je skoro svake godine izbijao skandal oko upotrebe novca, jer se sve radilo netransparentno i bez prikazivanja jasnih računa. Najbahatije su se novci trošili za mandata Maje Gojković, a među ostalima Novosađanima su svirali Vlado Georgijev, Goran Bregović, Zdravko Čolić...

  • zerar

    11.12.2012 23:27
    Pobogu...
    Ljudi bre, u godini postoji 365 dana, a samo jedan dan je Nova godina. Postoji 364 dana u kojima treba misliti na samohrane roditelje bez posla, decu bez roditelja, socijalno ugroženo stanovništvo. To nije pitanje novogodišnjeg budžeta, nije pitanje koje treba razmatrati (kao po pravilu)dve nedelje pre Nove godine, pa je svako pametan kako treba utrošiti novac. Taj novac je deo planiranog budžeta, namenjen za novogodišnji program. Ako vas toliko brine da li će sva novosadska deca dobiti paketiće, hajde da organizujemo javnu kasu pa tokom cele godine da sakupljamo sredstva u te svrhe. I zašto ne bi svirali Vlado i Ćetković?, što je Beograd, Niš ili neki drugi grad Srbije bolji od nas? I treba da dođu muzičari čije pesme znaju i mladi i stari. Moje je mišljenje da će tu istu decu više obradovati besplatan i lep novogodišnji program, nego da za Novu godinu sede u hladnim sobama ispred tv ekrana. Nemojte pogrešno shvatiti, ali sve ima svoje vreme i svoje mesto.
  • misoni

    07.12.2012 16:52
    Trkulja?
    Ako ne mozete da dovedete nekog boljeg onda nam nemojte dovoditi ni ovog Trkulju. Kakva je to zabava, uz Trkulju? Svaka cast njegovom stvaralastvu, ali za novu godinu, pa to mi izgleda kao poslednja sprdacina sa sopstvenim sugradjanima.
  • Pored Dunavaaaa

    07.12.2012 09:57
    Tambure i TACKA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti