Zelenilo prodaje jelke sa busenom

"Gradsko zelenilo" počelo je prodaju jelki sa busenom koje će u zavisnosti od visine koštati 900 i 1.300 dinara.
"Gradsko zelenilo" počelo je prodaju jelki sa busenom koje će u zavisnosti od visine koštati 900 i 1.300 dinara.

Jelke niže od jednog i po metra koštaju 900 dinara, dok je za jelke između 1,5 i dva metra potrebno izdvojiti 1.300 dinara.

Jelke će se prodavati na centralnom platou Štranda, na platou ispred Spensa i u blizini taksi stanice u ulici Modene, a osim na ova tri prodajna mesta jelke sa busenom mogu se kupiti i u rasadniku "Zelenila" na Futoškom putu 48.

Od ove godine "Gradsko zelenilo" organizuje i kućnu dostavu jelki sa busenom, a porudžbine su moguće u cvećarama "Narcis" na Bulevaru Mihajla Pupina 11 i "Cvet" u Katoličkoj porti 5.

  • Nataša

    12.12.2013 11:24
    Mi već 6 godina unazad kupujemo jelku sa busenom za Novu godinu i svaku smo posle zasadili u dvorištu zgrade i one su i dan danas živahne i rastu. Bitno je da budu u posudi(većoj saksiji ili kanti pvc, koju obložite folijom ili kesom da je lakše izvadite, da ne budu baš do radijatora i da je zalivate jednom dnevno. Čak nismo imali problem ni sa opadanjem iglica....Jedini je problem uneti je u stan i izneti napolje... :)
  • Dobronamerno

    21.12.2012 11:33
    ali nevredi
    Jelke sa busenom najcesce nece uspeti da se odrze u basti ili saksiji. Osim da im klima u nizim gradovima Srbije neodgovara, sok od toplih/ hladnih temperatura, razlicite vlage, ostecenog korena itd. tesko ce preziveti.
    Na zapadu prodaju iskljucivo secene jelke koje se i za tu nameru gaje na plantazama. Tako bi trebalo i u Srbiji, pa niko nebi bio razocaran neuspehom.
  • Galawix

    14.12.2012 20:07
    Hmmm...
    Odlična ideja! Pretvoriću jelku sa busenom u člana porodice. Zalivaću joj stablo dole (kod nogu), prskaću joj prskalicom stablo i grane (oko ušiju i ispod pazuha), maziću je dva puta dnevno sa mačkom i puštaću joj muziku kada nisam tu, da ne bude usamljena. Kada hoću da gledam tv, pomeriću je u stranu. Kada žena bude peglala, pomeriću je odatle u drugu stranu. Kada hoću da prođem na terasu, skloniću je odatle nazad pred tv. Voleću je kao rod rođeni i zvaću je Đorđe.

    A ovaj... kako je ono bilo sa jelkama koje se sade samo da bi se posekle za Novaka, na privatnom, ograđenom prostoru koji se zove rasadnik? I ne služe ničemu drugo, osim da rasadnik pošteno zaradi na njima? Zašto me terorišete sa tim j...nim busenjem...

    Jasno, ovo nije politički korektno. I jelka je živo biće.

    Razumem da sam očajno sebičan, jer volim miris jelke za Novaka, ali mi jelka posle toga više nije potrebna.

    Prihvatam svaku kritiku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti