GSP traži skuplje karte

Karte u gradskom i prigradskom prevozu trebalo bi od 1. aprila ponovo da poskupe i to za 20 odsto, izjavio je direktor GSP-a Milan Balać.

Karte u gradskom i prigradskom prevozu trebalo bi od 1. aprila ponovo da poskupe i to za 20 odsto, izjavio je direktor GSP-a Milan Balać.

Zahtev za povišicu nije još predočen Gradskom veću, ali ukoliko se gradska Vlada saglasi, cena karte na gradskim linijama koštala bi 60, umesto dosadašnjih 50 dinara.

Poskupljenje je, kako kaže Balać, neophodno, jer cena karte ne prati tržišnu cenu goriva. - Autobuska karta u Novom Sadu je najjeftinija u poređenju s drugim gradovima u Srbiji - rekao je Balać i naveo primer da je u Subotici karta u gradskom prevozu 80 dinara, a u Beogradu 70.

Dodao je da od grada očekuje da podrži kriterijume koje je preduzeće pripremilo za izdavanje besplatnih godišnjih karata za ovu godinu koje važe do 28. februara. - Smatramo da penzioneri sa primanjima ispod 20.000 dinara treba da se voze besplatno, a oni čija je penzija iznad toga treba da srazmerno visini penzije učestvuju u plaćanju godišnjih karata - rekao je Balać. Besplatne karte koristi oko 30.000 penzionera što gradskog prevoznika košta oko 20 miliona dinara mesečno.

Podsetimo, karte u gradskom i prigradskom prevozu su poskupele pre nepuna tri meseca i to za 11%.

  • anonimus 2

    18.02.2013 06:36
    sramota
    Zaista sramota. Pa dokle vise ljudi,dokle.Pa sta kvalitetno pruzate od usluga? Kolike su vase plate? Treba smeniti svo rukovodstvo i staviti postene ljude.Pa znamo ko je ciji u GRAS-u. Dosta lazi,dosta prevare.
  • Max

    13.02.2013 14:59
    Divota
    Divota, sad ce karta do Sr.Karlovaca da bude 3300din, za voznju od 10km... divota
  • 06.02.2013 13:58
    amoniman
    A zasto vase plate ne prate plate u srbiji???
    Kako to da vozači autobusa imaju plate kao doktori???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti