Reklame za "Carnex" i pivo u upravnom sporu

Iako je u poslednjih mesec dana uklonjeno preko 100 reklamnih oznaka koje su ružile izgled grada, velike reklame za "Carnex" na Tanurdžićevoj palati i "Jelen pivo" na Železničkoj stanici još uvek stoje.
Iako je u poslednjih mesec dana uklonjeno preko 100 reklamnih oznaka koje su ružile izgled grada, velike reklame za "Carnex" na Tanurdžićevoj palati i "Jelen pivo" na Železničkoj stanici još uvek stoje. Kako Radio 021 saznaje u komunalnoj inspekciji, one nisu skinute uprkos rešenjima inspekcije da to urade, pa se protiv vlasnika trenutno vodi upravni postupak. Glavni komunalni inspektor, Srđan Jakovljev, istakao je da svi vlasnici koji nisu dobili odobrenje za isticanje reklamnih oznaka, bez izuzetka moraju da ih uklone.

"Treba očekivati da će te dve reklamne oznake, a i druge slične, doći na red ako nisu dobile saglasnost Komisije za opšte komunalno uređenje grada, da li zbog toga što nisu u skladu sa pravilnikom ili što narušavaju opšti estetski izgled grada", kazao je on.

Sa gradskih ulica je do sada uklonjeno preko hiljadu reklamnih oznaka. Među većim su reklame Apatinske pivare na zgradi SDK, MK kafea na Bulevaru Mihajla Pupina, Univerexporta u Jevrejskoj i veliki ekran na Trgu slobode.

  • GORAN

    26.04.2010 15:56
    Ljudi ceo grad nam je trajno unakažen ( to se posebno odnosi na Detelinaru , Podbaru ,Salajku itd. ) sa raznim "građevinskim poduhvatima decenije" tako da su reklame najmanjei problem jer se uvek mogu ukloniti.
  • Rasa

    26.04.2010 13:34
    Drz'te lopova
    Treba sve to lepo ukloniti da sto vise licimo na vojvodjanska sela. Treba iskljuciti i gradsku rasvetu da nam ne kvari pogled na zvezdano nebo. Treba ograniciti rad kaficima do podne. Treba zabraniti setnju pesackom zonom u obuci sa tvrdim djonom. Treba . . . Za oone koji svet gledaju iz suterena svasta bi trebalo. Novosadjanin i Anonimus ocigledno imaju takvu "sirinu". S obzirom da, uz sve to, plivaju u neznanju i nepismenosti nije im za zameriti. O hriscanskoj ljubavi i "preklinjanju" da i ne govorim.
    I bravo za Lalu ! Istinsko ruglo i sramota ovog Grada je nesto mnogo "tvrdje" od reklama.
  • novosadjanin

    26.04.2010 07:32
    alo bre
    Ko nije primetio reklame? Onoga ko je postavio onu rugobu od Carnexa u centru grada preklinjem svaki put kad ju vidim, a za ovu Jelenovu nalepnicu na staklu Zeleznicke stanice se uvek zapitam: Da li je moguce da je ovo neko dozvolio i ko je ta osoba? Kao i oni baneri sto stoje na raskrsnici Kisacke i Bulevara Jase Tomica, od vrha zgrade do dole, i da ne nabrajam dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti