Naprednjaci traže vraćanje mandata

Jedanaest odbornika Srpske napredne stranke podnelo je zahtev za vraćanje mandata u Skupštini grada Novog Sada, na osnovu Odluke Ustavnog suda Srbije od 21. aprila.

Jedanaest odbornika Srpske napredne stranke podnelo je zahtev za vraćanje mandata u Skupštini grada Novog Sada, na osnovu Odluke Ustavnog suda Srbije od 21. aprila. Ustavni sud je tada proglasio neustavnim odredbe zakona kojim je omogućeno potpisivanju blanko ostavki u lokalnim parlamentima i slobodan izbor kandidata sa liste koji će ući u lokalni parlament.

Sud je zaključio da se blanko ostavkama menja Ustavom određena priroda predstavničkog mandata i krši pravo poslanika na slobodno mišljenje i izražavanje.

"Očekujemo da Skupština grada hitno ispravi pogrešnu i neustavnu odluku o oduzimanju mandata, čime će u punoj meri dokazati da poštuje princip ustavnosti i zakonitosti u svom radu", istaknuto je u saopštenju. Navedeno je i da će odbornici SNS, odmah nakon verifikacije svojih mandata, nastaviti da deluju kao opoziciona odbornička grupa u skladu sa interesima građana koji su ih birali na izborima 2008. godine.

  • NE

    27.05.2010 05:48
    Nema vracanja naprednjaka(bolje je da se zovu nazadnjaci) u Skupstinu grada Novog Sada,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.