Novi Sad poslao pomoć Trgovištu

Konvoj kamiona koji prevoze pomoć za Trgovište ispratili su danas gradonačelnik Igor Pavličić i članovi Privrednog saveta Novog Sada.
Konvoj kamiona koji prevoze pomoć za Trgovište ispratili su danas gradonačelnik Igor Pavličić i članovi Privrednog saveta Novog Sada.

Grad je za Trgovište, koje je zbog poplava pretrpelo veliku štetu, obezbedio finansijsku pomoć od pet miliona dinara, kao i 30 tona prehrambenih i higijenskih proizvoda iz robnih rezervi u vrednosti od 2,2 miliona dinara.
Zamenik predsednika opštine Trgovište Milorad Nikolić zahvalio se na pomoći koja će tom poplavljenom području mnogo značiti.

U skladu sa izraženim potrebama žitelja te opštine, koju su poplave najviše pogodile, iz Robnih rezrvi grada Novog Sada biće isporučeno 10.000 kilograma brašna, 1.000 litara jestivog ulja, 900 kilograma konzervisane hrane, 882 kilograma testenina, 2.000 kilograma suhomesnatih proizvoda, 4.000 litara deterdženta za sudove i 1.500 kilograma deterdženta za veš.

Na poziv grada Novog Sada, novosadski privrednici, članovi Privrednog saveta pridružili su se akciji pomoći stanovnicima poplavljenih područja a oni će opštini Trgovište poslati oko 52 tone robe i novčanu pomoć.

  • nole

    28.05.2010 10:37
    bravo
    Svaka čast,sve pohvale za gradsku vlast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.