Jelić: Neće biti poskupljenja privatnih vrtića

Privatni vrtići u Novom Sadu neće podizati cene svojih usluga posle odluke Grada da subvencioniše boravak dece u tim ustanovama.
Privatni vrtići u Novom Sadu neće podizati cene svojih usluga posle odluke Grada da subvencioniše boravak dece u tim ustanovama.

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić kaže da Grad nema pravni osnov da utiče na cenovnu politiku privatnih vrtića, ali ujedno traži od njih da budu odgovorni prema sugrađanima i da posluju korektno kao i do sada.

- Povećanje cena bi potpuno obesmislilo odluku o subvencijama za roditelje koji nemaju mogućnost da upišu decu u privatne vrtiće. Grad bi u tom slučaju ovu odluku morao da povuče - rekao je Jelić.

On je dodao da je interesovanje roditelja za privatne vrtiće ogromno. - Kapaciteti za jasleni uzrast su skoro popunjeni, dok mesta još uvek ima za boravak dece od 3 do 6 godina. Posle 1. septembra, kada je rok za predaju dokumenata za subvencije grada, znaćemo tačan broj dece koja će biti upisana na ovaj način - dodao je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Od 21 privatnog vrtića, koliko ih ima u Novom Sadu, 19 objekata je u Udruženju privatnih predškolskih ustanova.

  • joco

    11.09.2014 14:09
    molim,gde ovaj pije kafu
  • 29.08.2014 11:54
    e, moj Novi Sade
    na sta si spao i ko te predstavlja, muko moja
  • @liman3

    29.08.2014 11:31
    ti sto tako pljujes garant nemas malu decu pa te bas briga da li ce da poskupe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti