Počelo sređivanje saobraćajnica oko vrtića u Radničkoj

Danas je počela sređivanje saobraćajnih površina oko vrtića u Radničkoj ulici broj 20.
Danas je počela sređivanje saobraćajnih površina oko vrtića u Radničkoj ulici broj 20.

Prostor oko novoizgrađenog vrtića koji se nalazi u Radničkoj ulici potrebno je adekvatno i funkcionalno urediti. Ovaj prostor ograničen je ulicama Maksima Gorkog, Stevana Musića i Radničkom i trenutno je neuređen i zapušten, sa dosta šuta i otpadaka, delimično obrastao humusom i šibljem, a postoje i kanalizacioni šahtovi i podzemne instalacije koje je potrebno adekvatno zaštititi. Veliki problem unutar ovog bloka predstavlja neadekvatno odvođenje atmosferske vode, pa je teren tokom godine uglavnom pod vodom, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Predviđeno je da se ovaj prostor uredi i to tako što će se izgraditi asfaltni kolovoz širine oko 3,5 metra, promenljive pešačke staze, kao i 27 parking mesta. Pešačke površine i parking biće od sivih betonskih ploča, oivičen crvenim betonskim elementima. Biće nasut i pesak zbog potrebe nivelacije samog terena, a postojeća ograda će se ukloniti i na njeno mesto postaviti nova. Kolovoz će biti oivičen betonskim ivičnjacima, dok će odvodnjavanje sa terena biti rešeno preko slivnika u postojeću kanalizaciju.

Biće izgrađeno i novo javno osvetljenje. Postaviće se 12 novih stubova javnog osvetljenja u dužini od oko 450 metara, a nakon svih radova ovaj prostor će se i hortikulturno urediti.

Navedeni radovi, čija je vrednost 7.482.048 dinara trebalo bi da budu završeni u narednih 45 dana.

  • joksim

    07.11.2014 07:57
    da li je?!
    E nije.

    Ni juce, a bogami ni danas. Gledam kroz prozor kancelarije na taj prostor, jedino se kerovi lutalice krecu okolo. BTW gde je Zoohigijena?!
  • 07.11.2014 06:30
    požurite!!!
    Požurite sa opremanjem unutrašnjosti objekta kako bi se ostali vrtići rasteretili i deca imala bolje uslove za boravak...
    Lako će se dvorište i okolina urediti, daleko je proleće!
  • Liman3

    06.11.2014 18:12
    A jedno ste zaboravili gospodo..
    ...koja vodite Novi Sad a to je gde cete izgraditi igraliste za ovaj vrtic ako ga opasete sa putevima i parkinzima, zar deca treba da udisu smog i slusaju nervozne vozace kako turiraju svoje besne azdaje? Hoce li i ovde Parkin Servis da omasti brke prisvajanjem parkinga u koje nisu ni paru ulozili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti