"Društvenom centru" vraćeni ključevi prostorija

Društveni centar iz Novog Sada dobio je sudski spor sa JP "Poslovni prostor" i vraćeni su im ključevi baraka u naselju Kineska četvrt, iz kojih su ranije izbačeni, objavio je DC na društvenim mrežama.
Društveni centar iz Novog Sada dobio je sudski spor sa JP "Poslovni prostor" i vraćeni su im ključevi baraka u naselju Kineska četvrt, iz kojih su ranije izbačeni, objavio je DC na društvenim mrežama.

"Ovo je tek početak i mnoge su kušnje pred nama. Hvala svima koji su se borili sa nama i svima koji su nas podržavali u naporima da sačuvamo ovo mesto i duh koji tu živi", naveli su aktivisti na Fejsbuk profilu centra.

Izvršitelji Poslovnog prostora su 21. avgusta 2014. zapečatili prostorije DC-a i iz njega izbacili aktiviste bez ikakvog prethodnog upozorenja ili dijaloga, posle čega je protiv njih pokrenuta tužba.

Aktivisti DC-a protestovali su u nekoliko navrata, tokom četiri meseca, zbog izbacivanja. Protekle dve godine od kako su aktivisti "zauzeli" napuštenu zgradu, sredili su enterijer i dvorište i u njemu organizovali 150 kulturnih događaja, koncerata, filmskih projekcija i humanitarnih akcija.

Inicijativa da se napušteni prostori u Novom Sadu daju mladima, nevladinim organizacijama i umetnicima na korišćenje, počela je posle "zauzimanja" kasarne Arčibald Rajs, 22. decembra 2011, ali od tada se jos niko iz gradskih vlasti nije odazvao na te zahteve s konačnim rešenjem.

  • 02.01.2015 14:07
    DC>PP
    Vidim ustalasala se opet bara. Nekoliko stvari. To nije privatna svojina vec javna. To sto grad i njegovi birokratski roboti nemaju razumevanja za pravilnu upotrebu javnog dobra to nije cudno, oni generalno nemaju razumevanja ni za sta. Nije cudno ni to sto se malogradjanski jahaci na tastaturi uzasavaju svega sto ne spada pod zadovoljavanje njihovih hedonistickih poriva,dobro im je u mocvari pa se ostrvljuju na svakog ko je ustalasa. Cudno je sto ova grupa ljudi u DC u uopste postoji to je svetsko cudo da je uspela da se oformi i razvije uprkos sredini koja je vuce da potone sa njom u blatao ,uprkos politickoj strukturi koju ne zanima nista od cega ne moze da se ugradi 10%, upros vama koji ne razlikujete javnu od privatne svojine ,i ne znate o cemu se radi ali ste protiv toga ,jer sta oni ima da se okupljaju i da razmisljaju kad ima ko da razmislja umesto njih? E pa uprkos svima vama DC je opstao , a bice ih jos ideju ne mozete ubiti ma koliko se trudili.I da ima milion puta vise narkomana medju zdravom srpskom omladinom nego medju onima koji ovo rade.Placite svi vi koji ste protiv progresa samo to i umete da radite dokazali ste!
  • 02.01.2015 12:20
    @Anonimus 12:07
    Da, nemoj slučajno da iko zaista nešto korisno uradi. Sasvim nam je dovoljno da slušamo urađenog lika kako urliče nepovezane stihove na nečemu što liči na gitaru dok njegovi drugari prodaju vruće pivo. I hajde da dignemo dževu kad neko hoće da ukloni njihov svinjac koji predstavlja ekološku i epidemiološku katastrofu u najavi.
  • 02.01.2015 11:07
    Dakle, granici se sa nemogucim koliko hejtera zivi u ovo gradu. Srecno vam bilo! I da nam i u novom godini trujete zivote svojim glupostima! I da jos nesto, ostanite pri kompjuterima u svojim toplim domovima, daleko od svih nas. Nemojte slucajno izlaziti da vam neko ne otme stan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.