Mirna noć u gradu, problemi za srčane bolesnike

"Repriza" dočeka Nove godine u Novom Sadu protekla je mirnije nego prve večeri nove 2015. godine, a najviše intervencija obavljeno je na zahtev srčanih bolesnika.
"Repriza" dočeka Nove godine u Novom Sadu protekla je mirnije nego prve večeri nove 2015. godine, a najviše intervencija obavljeno je na zahtev srčanih bolesnika.

Kako za 021 kaže dr Mirjana Bursać iz Hitne pomoći, obavljeno je 92 intervencije. Od toga je 52 obavljeno u toku jučerašnjeg dana, a 41 intervencija tokom noći. Kako dodaje, pomoć su najčešće tražili kardiovaskularni bolesnici, kod kojih je zabeleženo čak 23 intervencije. Slede plućni bolesnici, kod kojih je služba Hitne pomoći intervenisala 15 puta.

Protekla 24 sata protekla su mirno, bez značajnih intervencija dežurnih zdravstvenih službi, potvrđeno je za 021 iz Hitne pomoći.

Tokom Novogodišnje noći takođe nije bilo većih intervencija dežurnih službi, a glavni uzrok intervencija bilo je konzumiranje alkohola, rečeno je za 021 iz Hitne pomoći.

Bezbednosne službe upozoravaju Novosađane da pažljivo rukuju vozilima, a naročito da se pažljivo kreću ulicama grada zbog pojačanog mraza širom Srbije.

Iz GSP "Novi Sad" obaveštavaju da autobusi danas saobraćaju po redu vožnje za nedelju, dok će sutra saobraćati po redu vožnje za subotu, a na linijama 2, 4, 7 i 8 biće zglobna vozila.

  • Asmaticar

    03.01.2015 17:50
    Zasto
    Ako nije bilo puno intervencija zasto sam cekala vise od 3 sata na pomoc.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.