Viktor Bugar prvi stigao do Časnog krsta u Sremskoj Kamenici

Viktor Bugar (23) iz Zrenjanina je pobednik takmičenja u plivanju za Časni bogojavljenski krst u Sremskoj Kamenici.
Viktor Bugar (23) iz Zrenjanina je pobednik takmičenja u plivanju za Časni bogojavljenski krst u Sremskoj Kamenici.

Viktor je bio najbrži među više od 50 takmičara u toj manifestaciji, održanoj drugi put nakon 78 godina.

Za časni bogojavljenski krst takmičari su plivali uz obalu Dunava, naspram fudbalskog stadiona u Sremskoj Kamenici, na stazi dugoj 33 metra.

Bugar je po završetku trke rekao da je ponosan što je prvi stigao do Časnog krsta i da čestita svim takmičarima jer je, kako je kazao, velika čast biti učesnik ovakve manifestacije.

"Ovo je četvrto takmičenje na kom učestvujem. Do sada sam pobeđivao u Zrenjaninu, a sada sam uspeo to da uradim i u Novom Sadu. Nisam se pripremao za takmičenje, već se rekreativno bavim sportom. Neću se više takmičiti. Mislim da sam dovoljno pobeđivao do sada", kaže Bugar.

Svečanost je počela u 9.30 sati u crkvi u Sremskoj Kamenici. Nakon toga formirana je litija na čijem čelu su bili pripadnici žandarmerije u svečanim uniformama koji su nosili veliki drveni krst ukrašen badnjacima sa velikim brojem sveća.

Građani su nosili časni krst za koji su se borili plivači, a iza je bilo sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

  • Luka

    20.01.2015 10:48
    Sve čestitke organizatorima na čelu sa Ognjenom Cvetićaninom i Lasici iz MZ..još jednom su se pokazali kao odlični organizatori..
  • 20.01.2015 10:33
    Nakon 78 godina, vratili smo se još par stotona godina unazad. Čestitam!
  • 19.01.2015 19:29
    Nije lako bilo tkz. GENERALU danas pored dunava u Kamenici ,,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.