Košarkašice Srbije u finalu EP: Devojke jure zlato

Naša ženska košarkaška reprezentacija u polufinalu savladala Belorusiju i došla do borbe za zlato - 74:72.
Naša ženska košarkaška reprezentacija u polufinalu savladala Belorusiju i došla do borbe za zlato - 74:72.

Srpkinje se bore za zlato. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj savladala Belorusiju sa 74:72 i izborila plasman u finale i borbu za najsjajnije odličje.

Posle nešto slabijeg prvog poluvremena, naše devojke su zaigrale mnogo bolje u drugom delu. Do pobede su stigle u neizvesnoj završnici. Vodile su sa 74:72, Ana Dabović je krenula sama, promašila, a onda su to nadoknadile odličnom odbranom i došle do trijumfa.

Najefikasnija u našem timu je bila Ana Dabović (21 poen, tri asistencije), a pratila ju je Sonja Petrović sa 14 poena i devet skokova.

  • ST

    26.06.2015 18:42
    Bravo...
    ...i svaka cast,devojke...Sta god da bude u finalu,vi ste,svakako zlatne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).