VIDEO: KSS osuđuje Mirotića, ali smatra da nije video zastavu

Košarkaški savez Srbije (KSS) osudio je potez španskog reprezentativca Nikole Mirotića, koji je sinoć u Berlinu pocepao srpsku zastavu, ali i ocenio da se na osnovu snimka vidi da on nije bio svestan šta je uradio.

Košarkaški savez Srbije (KSS) osudio je potez španskog reprezentativca Nikole Mirotića, koji je sinoć u Berlinu pocepao srpsku zastavu, ali i ocenio da se na osnovu snimka vidi da on nije bio svestan šta je uradio.

"Košarkaški savez Srbije osuđuje potez Nikole Mirotića. Cepanje srpske zastave je neprihvatljiv čin bez obzira ko ga je i u kakvoj situaciji napravio. Na osnovu snimka samog događaja, smatramo da Mirotić nije video da je u pitanju srpska zastava i da realno nije bio svestan šta je u tom trenutku učinio. Njegovo objašnjenje i izvinjenje dato preko Tvitera deluju iskreno", navodi se u saopštenju KSS.

Kako se poručuje, iz tih razloga, KSS neće dalje reagovati na ovaj događaj. "Svu  energiju usmerićemo na utakmice koje naše momke očekuju do ispunjenja glavnog cilja - osvajanja medalje i plasmana na Olimpijske igre u Riju", poručuju iz KSS.

Mirotić je posle poraza od Italije, na putu prema svlačionici, vidno iznerviran povukao zastavu Srbije koja se vijorila iznad njega i pocepao njen beli deo. Ubrzo potom, košarkaš rođen u Podgorici, koji je pre nekoliko dana tokom meča sa Srbijom bio na meti srpskih navijača, izvinio se na Tviteru.

"Duboko žalim zbog svoje reakcije koju sam imao po završetku utakmice, ali ni u jednom trenutku nisam shvatio da je bila zastava, a još manje zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi je nešto palo na lice. Nikada ne bih uvredio ni jedan simbol zemlje", napisao je Mirotić. Ovaj košarkaš trenutno je član NBA ligaša Čikaga, a prethodno je igrao za Real Madrid.

  • .....

    10.09.2015 11:19
    Mushema
    Sigurno je pomislio da je ili musema ili vezeni stoljnjak pa ga to istraumiralo.

    Ajde molim te, nije video...

    Treba sve te crnogorcine proterati iz Srbije i nemati s njima posla
  • 10.09.2015 06:04
    Ne opravdavam cepanje ili paljenje zastava bilo koje zemlje ovga sveta . Ali, koliko se zastava zapalilo i pocepalo u Beogradu i to je ceo svet video ? Pa red je da i neko nasu pocepa, namerno ili slucajno, tek da i sami vidimo i osetimo kako to boli!Ako cemo iskreno, ti navijaci , koji su mlatarali zastavom i to cinili nasim kosarkasima, u redu, ali oni su to cinili-provocirali spanske igrace, sto je 100% provokacija, izuzev ako mi to ne zelimo da vidimo !?
  • Lovac Luka

    09.09.2015 17:19
    nije nego
    Zastava mu nije pala na glavu kako je izjavio,zastava je tu stojala i pre nego je naisao.Sta da je deo garderobe nekog navijaca jel bi i njega povukao.Sada pokusava da se opere.U redu je da se prodao,dusu i telo ali sada je prodao i obraz i gu.icu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).