EP: Srbija teško protiv Finske, Raduljica i Bjelica briljirali

Košarkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evrobasketa nakon pobede protiv Finske rezultatom 94:81 (23:24, 25:19, 23:21, 23:17).
Košarkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evrobasketa nakon pobede protiv Finske rezultatom 94:81 (23:24, 25:19, 23:21, 23:17).

Utakmica je bila teža nego što je očekivano, pogotovo posle dominantnih pobeda protiv Turske, a potom i Italije u grupnoj fazi.

Finci su dugo bili ravnopravan protivnik, sve do polovine treće deonice. Ipak, meč je prelomila serija od tri trojke u poslednjoj četvrtini igre kada su momci otišli na plus dvadeset.

Nerešiva enigma za Fince danas je bio Miroslav Raduljica koji je zabeležio čak 27 poena, kao i ponovo fantastični Nemanja Bjelica sa 19 poena i 14 skokova.

TOK UTAKMICE

Na početku prve četvrtine izjednačena utakmica. Igralo se poen za poen, Finci su otvorili duel sa dve vezane trojke Salina. Nastavili su sa visokim procentom šuta za tri poena od čak 80 posto, i otišli na plus 7. Uspeli su naši reprezentativci da uhvate priključak koševima Bogdanovića i Raduljice, i sa pola koša zaostatka završe četvrtinu.

I drugu četvrtinu Finci započinju trojkom Hufa i nastavljaju dobar niz. Ipak, igrač koji je držao Srbiju u igri bio je Raduljica koji je ustvari pokrenuo srpsku mašineriju. U međuvremenu je i stao Fincima šut za tri poena. Do kraja četvrtine Srbija koristi dobru igru u odbrani i na odmor odlazi sa pet poena prednosti.

Raduljica se ne zaustavlja i početkom treće deonice na svoj saldo dodaje još četiri poena. Usledila je zatim mini rola Finaca koji sa minus 9 dolaze do izjednačenja. Ipak, Bogdanović posle nekoliko vezanih promašaja za tri poena postiže koš, a posle njega trojke upisuju Bjelica i Erceg za plus 9 za našu ekipu. Do kraja četvrtine bilo je i 20 razlike za našu selekciju.

Poslednje segmente igre Đorđević je iskoristio da ubaci igrače koji nisu imali veliku minutažu, pa utakmica završava rezultatom 94:81.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Miroslav Raduljica sa 27 poena, Bjelica je postigao 19, Erceg 13, Bogdanović 10, a Teodosić 8 poena. S druge strane, Saša Salin je zabeležio 26 poena.

Srbija će četvrtfinalni duel igrati protiv reprezentacije Češke u sredu 16. septembra u Lilu. Česi su prethodno izbacili Hrvate pobedivši ih rezultatom 80:59.

Prva dva četvrtfinalna para, zakazana za utorak, čine Francuska i Letonija (21h), odnosno Španija - Grčka (18.30h). Treći će biti poznat nakon večerašnjih duela između Italije i Izraela, odnosno Litvanije i Gruzije.

  • 13.09.2015 19:12
    Sut nas nije isao, malo smo potonuli, ali smo se i pored toga nosili bez vecih problema sa Fincima kojima su ulazile i lopte bacene zmurecki, iza ledja...I onda smo, iskusno, za par minuta od 4 razlike napravili 20 i to je bilo to. Bas kao i protiv Italije. Tako to rade iskusne ekipe kad igraju protiv slabijih i mozda motivisanijih protivnika.

    A sto se tice Raduljice, nisam primetio da ga je cak i Gasol sprecio da postigne 20-ak poena, kako onda to da uradi Finska kad i nema pravog centra?? Covek je potpuno opravdao poverenje selektora, a verujem da je mnoge iznenadila njegova dobra igra, iako nema valjan klupski angazman (inace, od ove sezone je u PAO)...

    Kad nece Tea, tu je Bjelica. Kad nece ni njega, uvek se mozemo osloniti na Raduljicu :)
  • 13.09.2015 16:13
    Raduljica dao 27 poena? Nemoguce! Kkad je repriza da se uverim svojim ocima u to....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).